Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 19 februarie 2011

Şase români au simulat traiul pe Marte într-un deşert din SUA. NASA, uimită de performanţă

Nu doar actorii mai fac cunoscută România. Şase cercetători români au simulat traiul pe Marte într-un deşert din Statele Unite. Performanţa i-a uimit pe cercetătorii de la NASA. Agenţia Spaţială Română este a treia agenţie din lume care face o astfel de simulare.
Şase români, un roboţel pe nume Grivei şi o capsulă care le-a fost adpost pentru 15 zile. Totul s-a petrecut în Platoul Colorado.

“La începutul celor două săptămâni, mediul părea foarte straniu pentru noi, după două săptămâni nu mai voiam sa plecam de acolo”, a declarat Virgiliu Pop.

Timp de 15 zile, cei şase au mâncat doar mâncare deshidratată, au ieşit din capsulă doar în costume de protecţie şi au colectat mostre de sol şi aer. Cei şase români i-au uimit pe americanii de la NASA.

“Am primit feedbackuri excelente de la societatea şi de la alţi colegi, care au urmărit această misiune. Am primit de la NASA o invitaţie oficială ca la prima misiune pe Marte să mă ia cu ei ca fotograf”, a declarat Marius Piso, preşedintele ROSA.

Nu se ştie exact când va ajunge omul pe Planeta Roşie. Cert este că odată ajuns acolo, va putea sărbători momentul cu scovergi româneşti.

Cei şase nu se vor opri aici. Următoarea misiune importantă este trimiterea unui satelit românesc în spaţiu.
sursa: antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”