Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 18 martie 2011

Atenţie, Şobolanul Negru a intrat în mâncarea de la Mc Donald's! Iată ce a găsit acolo: De ce l-am răpit pe Ronald McDonald ?

1. McDonald's ascunde consitenţa de grăsimi pe care le folosesc. De exemplu, folosesc compuşi graşi care sunt cunoscuţi că provoacă dependenţă.

2. McDonald's foloseşte carne care este produsă din hrană pentru animale, modificată genetic (soia şi porumb). 70% din soia de pe glob este modificată genetic (GMO). Soia GMO şi alte cereale au fost modificate genetic pentru a rezista la pesticide. Noi studii arată că bovinele GM-hrănite işi pierd fertilitatea în câteva generaţii. Brevetele alimentelor GM sunt în mâinile a câtorva mari companii de brevet, agricultorii sunt obligaţi să cumpere un permis anual de utilizare a acestuia. Cine deţine atunci alimentele noastre ?

3. McDonald's foloseşte lapte prelucrat şi omogenizat violent. Laptele procesat este doar junk food în formă lichidă. Laptele omogenizat, procesat, fără lactoză, provoacă intoleranţa la lactoză.


4. McDonald's foloseşte plante care sunt produse din combustibili fosili (cum ar fi îngrăşaminte şi pesticide). Se estimează ca 20-25% dinte cauzele schimbărilor climatice rezultă din lanţul alimentar (produse alimentare). Agricultura intensivă se bazează foarte mult pe combustibili fosili, îngrăşămintele şi pesticidele sunt realizate din combustibili. De aceea creşterea preţurilor produselor alimentare sunt direct proporţionale cu preţul petrolului.

5. McDonald's foloseşte glutamat monosodic, E 621, şi amelioratori de arome în produsele sale. Glutamatul monosodic cauzeză hiperactivitatea la copii şi tulburări ale sistemului nervos, care a fost cunoscut pentru o perioadă de timp ca sindromul restaurantului chinezesc. Potenţatori de aromă permite utilizarea de materiale ieftine şi sărace în proteine, deoarece se adaugă aroma în mod artificial.

6. McDonald's nu dezvăluie cantitatea de alimente ce o aruncă la gunoi în tone clienţi săi pe an. Cel puţin 50% din alimentele din lume sunt aruncate, mai mult de un miliard de oameni trăiesc în foamete pe o bază de zi cu zi, iar numărul este într-o creştere considerabilă. Producţia de alimente nu poate fi crescută mai multă în hectare, prin urmare, singura posibilitate este de a adăuga o valoare la produsele alimentare pentru a reduce reciclările. Între timp, cand o nouă apreciere a alimentelor este învăţată, risipa organică trebuie reciclată pentru reutilzare sau energie cât mai repede posibil.

7. McDonald’s ascunde utilizarea de îndulcitori. Nu precizează daca îndulcitorii din produsele lor sunt sintetici sau naturali. Nu răspund la rezultatele cercetărilor, care arată că unele dintre grăsimile din McDonald’s provoacă dependenţă şi sunt comparabile cu cocaina sau chiar heroina.

8. McDonald’s foloseşte sirop de porumb cu o fructoză mare ca bază de îndulcitor. Siropul este un fel de zahăr ascuns, care este o mare parte a problemei obezităţii în Vest. Este cea mai ieftină formă de îndulcitior, şi este de 10 ori mai dulce ca zahărul obişnuit. Toate lanţurile mari de fast-food din State au abandonat utilizarea acestuia.


9. McDonald’s foloseşte carne de vită care este produsă cu hormoni de creştere. Producţia în masă a unui animal creşte în mod nefiresc cu hormoni de creştere. Rezidurile de hormoni din carne ajung la om prin intermediul lanţului alimentar, prin natură în apele subterane. În funcţie de locul de reşedinţă al oamenilor, în apă apar circa 60-180 de grame hormoni şi reziduri farmaceutice într-un an. Aceste reziduri pot cauza pubertate prematură, scăderea vocei femeilor şi o varietate de tumori.

10. McDonald’s colaborează la nivel global cu abatoare şi ferme de fructe şi legume care folosesc forţă de muncă ieftină prin imigranţi ilegali.

11. McDonald’s foloseşte carne care, datorită condiţiilor de producţie trebuie sa fie ridicată cu antibiotice. Carnea obţinută de la un regim alimentar cu antibiotice poate slăbi sistemul imunitar uman şi creşte evoluţia formelor de bacterii, boli încep să se răspândească mai mult şi mai mult de la animale la om, şi vice-versa. De exemplu, gripa porcină sa născut în acest fel. Antibioticele sunt utilizate deoarece condiţiile de viaţă ale animalelor şi densitatea animalelor sunt contrare condiţilor naturale, ceea ce fac animalele bolnave.

12. McDonald’s nu se dedică în nici un fel cercetărilor bolilor cauzate de aprovizionarea cu alimentele lor. Ei nu lucră pentru prevenirea sau tratarea lor. Jumătate din bugetul naţional al Finlandei este alocat pentru bunăstarea socială şi cheltuielilor pentru sănătate. Cea mai mare parte a acestor bani sunt cheltuiţi pentru decese cauzate de nutriţie. McDonald’s ar trebui să-şi asume responsabilitatea socială şi cercetarea conduită în decese legate de aprovizionarea cu alimentele lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”