Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 22 martie 2011

Congresmenii vor să îl suspende pe Obama

O serie de politicieni americani, atât republicani, cât şi democraţi, se declară îngrijoraţi de decizia Casei Albe de a decide atacurile aeriene Libia. Democratul Dennis Kucinich a înăsprit tonul şi a sugerat că preşedintele Barack Obama ar trebui pus sub acuzare, informează talkingpointmemo.com, citat de Hotnews.


„Preşedintele Obama a acţionat fără aprobarea Congresului. Nu a avut autorizarea Congresului, a acţionat împotriva Constituţiei şi lucrul acesta trebuie spus”, a declarat Dennis Kucinich, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Ohio.
„O astfel de acţiune – care implică punerea în pericol a personalului american, femei şi bărbaţi, fie că sunt în Aviaţie sau în Marină – este o decizie serioasă, care nu poate fi luată doar de către preşedinte”, a afirmat Kucinich într-un interviu pentru Raw Story.
Democratul a adăugat că decizia lui Obama pare să fie „o ofensă ce poate declanşasuspendarea sa”, deşi şi-a exprimat îndoiala că Legislativul de la Washington ar declanşa o astfel de acţiune.
Kucinich a mai ridicat problema suspendării lui Obama într-o discuţie avută sâmbătă cu mai mulţi congresmeni democraţi.
Pe de altă parte, fostul candidat la prezidenţiale, Ralph Nader, a spus că Barack Obama „comite aceleaşi crime ca Bush şi Cheney, de fapt unele şi mai grave înAfghanistan”.
„Inocenţi sunt măcelăriţi, ne creăm mai mulţi duşmani, Obama încalcă legile internaţionale, nu este autorizat constituţional să facă ceea ce face, se foloseşte de secretele statului, este implicat în supravegheri ilegale, CIA îşi face de cap fără niciun fel de standarde legale… Administraţia Obama comite crime de război şi dacă Bush ar fi trebuit suspendatObama trebuie suspendat”, a spus Ralph Nader, citat de hotnews.ro.
Nader a cerut şi el suspendarea din funcţie a liderului de la Casa Albă.
Talkingpointmemo.com aminteşte că şi alţi preşedinţi americani au declanşat acţiuni militare fără aprobarea Congresului: Bill Clinton împotriva Serbiei (1999), George Bush în Somalia (1992), preşedintele Ronald Reagan în Libia (1986).
Aşa-numitul The War Powers Act le cere liderilor de la Casa Albă să informezeCongresul că urmează să deplaseze trupe americane în străinatate în 48 de ore şi să îi ceară aprobarea în 60 de zile. sursa  ziuaveche.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”