Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 martie 2011

Istoria mincinoasă predată în şcolile româneşti: Liceenii din Constanţa vor învăţa istoria evreilor

Ambasada Statului Israel la Bucureşti a trimis în urmă cu patru zile o cerere prin care a solicitat o listă a liceelor din România, indiferent de profil, interesate de o colaborare cu cele din Israel. Cooperarea dintre unităţile de învăţământ este posibilă cu o singură condiţie: introducerea în cadrul disciplinelor opţionale a cursului „Istoria evreilor. Holocaustul“.

Colaborarea se doreşte a fi demarată în luna octombrie a acestui an şi presupune mai multe tipuri de activităţi, inclusiv schimburi de elevi şi profesori. Cooperarea dintre liceele din România şi cele din Israel este posibilă numai în cazul în care pe lista meteriilor opţionale va figura şi cursul „Istoria evreilor. Holocaustul“.

Inspectorul de Istorie, Petre Purcărea, a explicat că majoritatea şcolilor din Constanţa nu mai au loc în program pentru încă o materie opţională. „Liceele din oraş îndeplinesc deja numărul maximum de ore. După părerea mea, cel mult cinci şcoli din oraş vor face acest curs. Eu mă gândesc la licee precum Pedagogic şi Eminescu“, a declarat Purcărea.


Inspectorul a mai spus că pentru „Istoria evreilor. Holocaustul“ pot opta numai liceele care au curiculum la decizia şcolii (CDŞ). „Acest curs poate fi ales de directorul instituţei de învăţământ, dacă are CDŞ. Atunci depinde numai de conducere dacă fac acest curs sau nu“, a mai spus Purcărea.

Aliss Andreescu, inspectorul şcolar general a spus că va răspunde chiar astăzi cererii venite din partea Israelului. „Mi se pare o idee bună şi vom face tot posibilul ca această colaborare să fie posibilă în cel mai scurt timp“, a declarat inspectorul şcolar general.
http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Liceenii_din_Constanta_vor_invata_istoria_evreilor_0_452955196.html

2 comentarii:

Cosmin ND Constanta spunea...

Noi nu stim bine Istoria Romanilor, iar daca o stim cu siguranta e cea scrisa de invingatori, iar acum li se baga pe gat elevilor istoria evreilor si a Holocaustului? De ce nu invata istoria Rwandei si a genocidului din 1994? PENTRU CA CEI DIN URMA NU AU NICIUN INTERES!!! Si nu au nici bani de asha ceva! Asta ne lipsea: le stiam pe toate, numai istoria evreilor nu!!! Cititi Biblia daca vreti s-o aflati!

Anonim spunea...

Este o mare porcărie...Dar la ce să ne mai mirăm...Ştim cine conduce ţara noastră...Cei care au cumpărat-o.Amintiţi-vă de cuvintele lui Shimon Peres...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”