Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 22 martie 2011

Ştefan Andrei despre Gaddafi: Au vândut pe nimic drepturile noastre asupra petrolului din Libia

"Nu ştiu cine a hotărât asta, nu ştiu cine a luat comisionul, cert e că s-a vândut Rompetrolul cu activul şi pasivul", a declarat fostul ministrul de Externe al lui Ceauşescu.

Fostul ministru de Externe din perioada lui Ceauşescu, Ştefan Andrei, a vorbit în România Liberă despre cum a pierdut România acest teren în Libia: "După 22 decembrie 1989, ai noştri au vândut tot, numai nisipul şi vrăbiile nu. Au vândut şi drepturile noastre asupra petrolului din Libia unei firme spaniole. Firma a plătit două rate către statul român, din totalul de 200 milioane dolari. Între timp, s-a privatizat Rompetrolul, o porcărie ordinară. Nu ştiu cine a hotărât asta, nu ştiu cine a luat comisionul, cert e că s-a vândut Rompetrolul cu activul şi pasivul".

"Pentru că a treia rată, şi ultima, care trebuia vărsată la stat, a fost vărsată Rompetrolului, la care a devenit proprietar între timp Patriciu.
Rompetrolul privatizat a luat cele 70 milioane dolari, care trebuiau să intre în bugetul statului. Am făcut rafinăria de la Banias, în Siria. S-a privatizat Industrial import-export cu activul şi pasivul, iar banii în loc să intre la bugetul ţării au intrat la această întreprindere de comerţ exterior privatizată. Am făcut vagoane pentru Sri Lanka, tot aşa", a declarat fostul ministru. realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”