Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 8 aprilie 2011

Lansare de carte - În căutarea unor istorii uitate. Familii româneşti şi peripluri apusene

Editura Vremea are placerea sa va invite la lansarea volumului
In cautarea unor istorii uitate.
Familii romanesti si peripluri apusene
de Mihai Sorin Radulescu
Vor vorbi: acad. Dan Berindei, acad. Dinu C. Giurescu, conf. dr. Mihai Sorin Radulescu, Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea.
Lansarea va avea loc marti, 12 aprilie, ora 15.00, la Libraria Mihail Sadoveanu, bd. Magheru, nr. 6-8.

Cartea În căutarea unor istorii uitate. Familii româneşti şi peripluri apusene reprezintă o incursiune în istoria şi genealogia unor familii româneşti din trecut. Mihai Sorin Rădulescu a mers, de asemenea, pe urmele unora dintre ele în Occident, căutând şi depistând unele prezenţe româneşti puţin sau deloc cunoscute.

Născut în 1966 la Bucureşti. Licenţiat al Facultăţii de Istorie din Bucureşti (1991).

Diploma de Studii Aprofundate (1992) şi Doctorat în Istorie (1995), ambele obţinute la „Institut National des Langues et Civilisations Orientales” (INALCO) din Paris.

Cercetător la Institutul de Istorie „N. Iorga” (1991-1996), profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Alte cărţi publicate: Elita liberală românească 1866-1900 (1998; teză de doctorat); Genealogii (1999); Genealogia românească. Istoric şi bibliografie (2000); Memorie şi strămoşi (2002) şi Cu gândul la lumea de altadată (2005).
Coautor la două manuale de istorie de liceu. A îngrijit, în colaborare şi singur, trei volume: Emanoil Hagi-Mosco, Bucureşti. Amintirile unui oraş (1995); Timpul istoriei. Profesorului Dinu C. Giurescu (1998); Vasile Panopol, Pe uliţele Iaşului (2000). A publicat numeroase studii şi articole la periodice ştiinţifice din ţară şi străinătate, precum şi în presa culturală. De asemenea, a participat la multe manifestări ştiinţifice peste hotare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”