Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 aprilie 2011

Manifestaţie naţionalistă cu incidente în Cehia. Ţiganii intenţionau să atace participanţii la marş.

În oraşul ceh Krupka (populaţie 15 000), a avut loc un marş autorizat al Partidului Muncitorilor şi Justiţiei Sociale, alături de ei au participat Naţionaliştii Autonomi şi Národní odpor (Rezistenţa Naţională). Poliţia estimează numărul participanţilor la 150 de persoane, în timp ce unii participanţi ne-au declarat că numărul lor a fost peste 200.
Tomáš Vandas a ţinut un discurs demonstranţilor înainte de a începe marşul, în care el a avertizat asupra "rasismului invers", respectiv a rasismului anti-alb şi acţiunilor anti-cehe din Republica Cehă.

În acelaşi timp, în oraş a avut loc o adunare ilegală a populaţiei ţigăneşti care s-a plasat pe traseul marşului patrioţilor, despre ţigani existau indicii că intenţionau să creeze dezordine şi să atace participanţii la marşul autorizat al naţionaliştilor.
Poliţia (care a avut numeroase efective, aproape 700 de indivizi implicaţi în acţiune care au supravegheat acţiunile şi din elicopter) a intervenit şi a dispersat adunătura de ţigani, dar s-a efectuat o arestarre tocmai din rândul naţionaliştilor. Cel reţinut este un străin care a ţinut un discurs catalogat ca fiind delict de opinie.

Poliţia a confiscat diferite arme, în număr de 15, de la bâte de baseball la tonfas şi chiar o macetă (armă obişnuită pentru clanurile ţigăneşti) în timpul confruntărilor şi percheziţilor asupra unor maşini proprietate a celor implicaţi în conflict.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”