Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 29 mai 2011

COMEMORAREA LUI HORIA SIMA LA SIBIU

Din initiativa Fundatiei George Manu si filialei PPP Sibiu, a avut loc anuala comemorare a Comandantului Miscarii Legionare - Horia Sima. De 18 ani Sibiu gazduieste prin parastase, conferinte si actiuni publice si publicistice actiunea de cinstire a memoriei lui Horia Sima. Anul acesta in prezenta unei adunari mai restranse ca deobicei doar 25 de persoane la Biserica din Groapa si apoi intr-o sala a parohiei a avut loc pomenirea Comandantului .


Dupa slujba de pomenire, pr. paroh Mitea Constantin a tinut o cuvantare despre lupta nationalista si crestina a generatiei interbelice, cu referiri concrete la actiunile romanesti si caracterul lor crestin ale Miscarii Legionare. Plecand de la figura carismatica a lui Corneliu Codreanu, ca organizator al luptei nationale pentru demnitatea romaneasca si mergand pana la lupta de continuitate pe deplin recunoscuta de catre lumea legionara a Comandantului, parintele Mitea a predat o lectie vie despre cum trebuie privita Miscarea Legionara in lumea romaneasca de azi. Referirile dansului la degradarea nationala si politica a Romaniei de azi, pasivitatea si dezinteresul pentru valorile nationale puse fata in fata cu jerfele legionarilor romani ne fac pe cei de azi sa plecam neputinciosi capul.

Dar asta nu inseamna ca noi cei de azi sa ramanem pasivi. Prin toate caile trebuie sa luptam cu armele onoarei si demnitatii romanesti pentru pastrarea a tot ce e romanesc si crestin.

In sala unei anexe a Biseriicii din Groapa, gazda de peste 20 de ani a tuturor modestelor noastre comemorari ne-a fost permisa organizarea unui stand de carte.

E insa regretabil ca un asemenea eveniment nu se regaseste in agenda multor orase, filiale sau organizatii din tara. Horia Sima merita o mai pregnanta pomenire a luptei si operei publicistice unice .

a consemnat
ing. OLARIU SORIN

Seful Filialei SIBIU

2 comentarii:

noul val spunea...

nu pot sa cred ca spiritul legionar poate fi promovat cu astfel de muzica. desi recunosc ca tactic vorbind astfel de ritmuri aduc mai multi aderenti, nu cred ca trebuie facut un astfel de compromis.

http://www.youtube.com/watch?v=f8gniEkLjS0

nici nu am putut asculta pana la capat.

Anonim spunea...

Pai nici nu are vreo legatura cu miscarea legionara. Asta a preluat o sintagma si o foloseste pentru a-si expune conceptiile lui pur materialiste si de priost gust.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”