Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 31 mai 2011

Răniţi şi arestaţi la Belgrad: Proteste faţă de arestarea lui Mladici (Galerie foto)

180 de persoane au fost arestate duminică la Belgrad, în urma violenţelor izbucnite după protestele faţă de arestarea lui Ratko Mladici, soldate cu cel puţin 43 de răniţi, a anunţat, ieri, Ministerul sârb de Interne. Circa 10.000 de persoane au luat parte la manifestaţii. Ministrul sârb de Interne Iviţa Dacici a declarat iniţial că 111 persoane au fost reţinute, dintre care 37 de minori. De asemenea, 32 de poliţişti şi 11 protestatari au fost răniţi. Partidul Radical Sârb a organizat protestul de duminică seară în faţa clădirii Parlamentului. În pofida apelurilor de calm din partea organizatorilor, manifestanţii au început să arunce cu pietre în poliţie. Sute de ofiţeri, unii în echipamente antirevoltă, alţii călare, au intervenit la faţa locului. Unii i-au bătut pe manifestanţi. Poliţia a rămas pe străzi, în timp ce protestatarii s-au răspândit. „Ne-am strâns aici pentru a protesta paşnic faţă de trădarea lui Tadici şi a şefilor lui de la Bruxelles“, au spus liderii partidului, înainte de izbucnirea violenţelor. Cei care au luat cuvântul au cerut ca Tadici să demisioneze şi să fie convocate alegeri anticipate. Fiul lui Mladici, Darko, a spus mulţimii că tatăl său este bolnav. „Are nevoie de tratament medical şi nu îl primeşte“, a afirmat el. Darko l-a descris pe tatăl său drept un „luptător pentru libertate“ şi a spus că şi-a „apărat naţiunea, şi-a apărat poporul, ceea ce a fost slujba lui“.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”