Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 13 iunie 2011

Articol despre Mişcarea Legionară în revista germană Schwarze Fahne Nr. 6


Revista germană Schwarze Fahne (Steagul negru), editată de naţional-socialiştii autonomi germani, pentru prima dată în anul 1988, îşi consacră numărul 6 (pdf) al ediţiei sale electronice Fascismului şi diferitelor mişcări nationaliste europene sub titlul Adevărul despre fascism.

La paginile 26 - 30 puteţi găsi un articol despre Mişcarea Legionară scris de Naţionaliştii Autonomi Timişoara.

Mai jos aveţi varianta română.

Motto: “Telul nostru este de a construi o Patrie inflorita si puternica. Pentru ea vom munci si vom construi. Pentru ea vom face din fiecare roman un erou, gata de lupta, gata de jertfa, gata de moarte”. Corneliu Zelea Codreanu

Miscarea Legionara romana si doctrina OMULUI NOU

" Astãzi, Vineri 24 iunie 1927 (Sf. Ioan Botezãtorul), ora zece seara, se înfiinteazã: "LEGIUNEA ARHANGHELULUI MIHAIL", sub conducerea mea. Sã vinã în aceste rânduri cel ce crede nelimitat. Sã rãmânã în afarã cel ce are îndoieli." Asa isi noteaza Corneliu Zelea Codreanu, unul dintre cei cinci fondatori ai Miscarii Legionare Romane si Capitanul noii organizatii nationaliste, primul pas in viata legionara.
Desprinsi din Liga Apararii Nationale Crestine condusa de catre genialul profesor si ideolog nationalist A. C. Cuza, unul dintre cei mai vechi luptatori impotriva pericolului evreiesc si fondatorul nationalismului-crestin romanesc, mentor al tinerei generatii de nationalisti, cei cinci pleaca la drum fara a avea cea mai mica baza materiala si fara a avea vreun program politic. “Dacã nu aveam, asa dar, nici bani, nici programe, aveam în schimb pe Dumnezeu în suflete si el ne insufla puterea nebiruitã a credintei”,scria Codreanu in cartea sa autobiografica “Pentru legionari”. Tocmai se nastea una dintre cele mai fascinante miscari nationaliste contemporane, profund religioasa, chiar mistica, cu veritabile trasaturi cavaleresti si totodata una dintre cele mai persecutate formatiuni politice din secolul XX.
Corneliu Zelea Codreanu, un tanar charismatic, de profesie avocat - cu un doctorat dobandit la Grenoble-, roman cu radacini germane, avand un strabunic bavarez pe nume Adolf Brauner, are puterea de a atrage in miscarea sa atat tarani simpli cat si cei mai rafinati intelectuali ai epocii cu toate ca nu se grabeste sa lanseze un nou program politic. Un program economic nu va avea nici macar in ziua de astazi. A adoptat o scurta perioada, cat s-a aflat la guvernare (6 seprembrie 1940 – 21 ianuarie 1941), sistemul corporatist cu destul de mare succes. Ideile teoreticianului roman si legionar, Mihail Manoilescu in domeniul economic, adept inflacarat al corporatismului, au fost aplicate insa mai mult in strainatate (Italia, Portugalia Brazilia s.a.) decat in Romania, unde adversarii politici i-au ruinat toate incercarile de implementare a ideilor sale corporatiste.
Patru directii importante are noua miscare: antisemitism, anticomunism, antipoliticianism, crearea unui OM NOU.

Antisemitismul.
Pozitia antisemita a miscarii legionare nu era una de natura rasiala si nici de invidie economica sau ura religioasa. Era dintr-un instinct natural de supravietuire nationala. Romania era sub asediul elementului evreiesc care venea de peste hotare cu sutele de mii, gasind in Romania terenul prielnic pentru planurile lor de a-si intemeia o tara in Europa.
Celebrul romancier Jules Verne, scria intr-o lucrare a sa intitulata “Le Chateau des Carpates” (1893) despre problema evreiasca situata in Transilvania, parte a Romaniei Mari incepand cu anul 1918: “…ei sunt carciumari, dar practica si meseria de camatari, cu o severitate ingrijoratoare pentru viitorul taranului roman. Se va vedea treptat pamantul trecut de la neamul bastinas la natia straina. Neputandu-li-se restitui sumele date cu imprumut, evreii vor deveni proprietarii frumoaselor ogoare ipotecate in favoarea lor si daca Pamantul Fagaduintei nu mai este in Judeea poate va aparea intr-o zi pe hartile geografice ale Transilvaniei.”
Peste cateva decenii de la relatarea lui Jules Verne din calatoria sa transilvana, situatia se prezenta dezastruos mai ales in zonele de Nord si Est ale tarii. In estul Romaniei, insasi vechea capitala principatului Moldovei , Iasi, orasul studentiei lui Corneliu Zelea Codreanu, era acum locuita in majoritate de evrei. Iar la nivel national, agricultura, industria si finantele erau manipulate de evreii care au reusit sa corupa intreaga clasa politica romaneasca aflata la conducerea Romaniei. Elementul romanesc era marginalizat si sufocat. Fizic il otraveau cu alcoolul carciumarilor, spiritual il degradau prin presa ticalosita pe care o detineau si din care lansau zi de zi atacuri asupra sanatatii morale a natiunii, economic il robeau anulandu-i independenta materiala. O lupta pe viata si pe moarte se dadea intre romanii autohtoni si invazia elementului strain evreiesc. In astfel de imprejurari, o miscare nationalista romaneasca nu putea fi decat antisemita.

Anticomunismul.
Imediata vecinatate cu Uniunea Sovietica faceau din Romania o tinta a propagandei bolsevice care agita masele prin evreii care erau liderii tuturor celulelor comuniste. Iasiul era capitala acestor agitatori. Tanarul Corneliu Codreanu intelege inca de foarte timpuriu pericolul bolsevizarii tarii si se opune miscarii comuniste cand se urca pe atelierele Nicolina din Iasi cu steagul tricolor romanesc in dinti si il arunca pe cel rosu comunist inlocuindu-l cu steagul istoriei nationale. Codreanu, un om profund religios si traditionalist vedea in comunism un pericol la adresa modului romanesc de viata.
“Comunismul înseamnă anticreştinism. Comunismul pleacă de la materie şi rămâne în materie, dispreţuind valorile morale ale lumii. Comunismul, împreună cu anexele sale, luptă pentru nimicirea
neamurilor şi pentru prăbuşirea civilizaţiei creştine. Triumful mişcării comuniste la noi ar însemna: desfiinţarea Bisericii, desfiinţarea familiei, desfiinţarea proprietăţii individuale şi desfiinţarea libertăţii; într-un cuvânt deposedarea noastră de tot ceea ce formează patrimoniul moral al omenirii şi, în acelaşi timp, deposedarea de orice bunuri materiale, în favoarea profitorilor din umbră ai comunismului, evreii – iudaismul a ajuns la stăpânire în lume prin masonerie şi în Rusia prin comunism. De vor intra trupele ruseşti la noi şi vor ieşi învingătoare, în numele Diavolului, cine poate să creadă, unde este mintea care să susţină, că ele vor pleca de la noi, înainte de a ne sataniza, adică bolşeviza? Consecinţele? Inutil a le discuta!”
Asa ca anticomunismul este o alta directie a legionarilor. Iar in anii care vor urma vor fii cei mai mari opozanti ai marxism-leninismului. Un grup de legionari vor merge in Spania, ca voluntari in razboiul civil pentru a lupta de partea nationalistilor impotriva comunismului. Doi dintre fruntasii Legiunii, Ion Mota si Vasile Marin, vor cadea ucisi pe pamantul iberic de catre brigazile internationale. In 1944 vor organiza in Germania o Armata Nationala Romana formata din voluntari, aproape in exclusivitate legionari, care vor lupta impotriva Armatei Rosii, participand si la linia de aparare de pe Oder. Dupa instaurarea comunismului in Romania, marea majoritate a detinutilor politici erau de orientare legionara. Altii vor crea o rezistenta armata anticomunista in Muntii Carpati. Din exil vor veni parasutati din avioanele NATO pentru a lupta impotriva regimului comunist. Au fost prinsi si executati. Dar pentru legionari, niciun sacrificiu nu era prea mare pentru a lupta impotriva comunismului ateu si internationalist.

Antipoliticianismul.
Partidele politice nu mai aveau practic nicio orientare ideologica si erau subordinate unor forte invizibile dar omniprezente: francmasoneria si marea finanta internationala. Deciziile politice erau trasate din lojile masonice pariziene si londoneze. Iar acestea erau antiromanesti si antilegionare. Pana si democratia cea mai degradata a fost anulata si inlocuita cu un nou sistem politic: iudeocratia. Puterea evreilor!
Politicianismul ne omoară – scria alarmant Codreanu.
Există o concordanţă perfectă între politica externă şi politica internă românească, pornind amandouă din acelaşi fond de ură împotriva ideii naţionale şi a creştinătăţii. Iar ruperea legăturilor cu cerul şi cu pământul – prin împrăştierea pe scară întinsă a teoriilor ateiste – introducerea certurilor şi luptelor fratricide, introducerea imoralităţii şi a desfrâului, constrângerea materială prin limitarea la maximum a mijloacelor de subzistenţă, otrăvirea fizică, beţia, toate acestea nimicesc o naţie mai rău decât dacă ai bate-o cu mii de tunuri sau cu mii de aeroplane. Şi, toate acestea sunt cauzate de otrava politicianistă.
Tot ce fac politicianii români fac pe carnea, pe sângele şi pe răspunderea noastră.”

Crearea OMULUI NOU
“Mişcarea Legionară este o aspiraţie spre perfecţiune”. – Horia Sima, succesorul lui Corneliu Zelea Codreanu la conducerea Miscarii.

Rugaciune, meditatie si asceza.
Antisemitismul si anticomunismul intransigent, precum si lupta impotriva politicianismului corupt, demagogic si tradator al intereselor nationale sunt directiile noii miscari, dar ele sunt obiective temporare. Odata eradicate aceste probleme, misiunea miscarii legionare nu va fi incheiata. Codreanu are un plan mult mai maret. El isi doreste crearea unui nou tip de roman. Crearea unui OM NOU. Omul Nou legionar este omul spiritualizat, crestinul capabil sa proiecteze neamul romanesc in Eternitate. Corneliu Codreanu se lupta in lume pentru dobandirea unui loc in Vesnicie pentru Neamul sau.
Daca miscarile fasciste din Europa erau areligioase sau antireligioase, iar national-socialismul era ingaduitor sau prietenos cu religia, miscarea lui Codreanu era una profund ancorata in religia crestina, iar liderul ei ara mai aproape de profilul moral al unui profet religios decat al unui lider politic.

Codreanu introduce “o noua arma” in lupta: RUGACIUNEA!

“Rugãciunea, ca armã de educatie si luptã, în câmpul politic, a fost cu totul necunoscutã în vremea noastrã. Avem stiri precise cã strãmosii nostri daci credeau infinit în Zamolxe si iubeau moartea; o doreu ca pe o înaltã eliberare din cãtusele pãmântului. Si mai stim precis cã toatã viata lor era si se împlinea ca fapt de credintã, afirmându-se prin luptã, practicând tãcerea si adorând moartea prin luptã, apãrând neamul si tara. (…) Cãpitanul aducea un element nou în luptã. Nu numai curajul si fermitatea convingerilor, nu numai oratoria iscusitã si suportul tineretii noastre nevinovate. Ci o armã nouã. O formidabilã dinamitã: RUGÃCIUNEA”, spune profund marcat poetul legionar Vasile Posteuca.
Legionarii romani, isi asumau povara de a fi armata terestra a Arhanghelului Mihail si de a se constitui bratul si spada Sfantului in inclestarea cu fortele raului. Pentru asta practicau rugaciunea, meditatia si asceza.
In juramantul gradelor legionare se gaseste un veritabil legamant de asceza si renuntare la placerile materiale ale vietii: “veti jura ca ati înteles, ca a fi elita legionara, în limbajul nostru nu înseamna numai a lupta si a învinge, ci înseamna: permanenta jertfire de sine în slujba Neamului, ca ideia de elita este legata de ideia de jertfa, de saracie, de traire aspra si severa a vietii, ca unde înceteaza jertfirea de sine acolo înceteaza elita legionara.
Cultul jertfei de sine si apelul la cei morti pentru credinta legionara era practicat in deschiderea fiecarei sedinte de Cuib, cand numele legionarilor ucisi era strigat de catre seful de cuib iar ceilalti raspundeau: “PREZENT!”.
Iar daca toate celelalte partide politice, burgheze sau comuniste, se bat pentru a castiga omul in scopuri electorale, Legiunea vrea sufletul romanului pentru a-l ridica la altitudinea virtutilor crestine.
În cartea lui de căpetenie Pentru Legionari, lanseaza cu multă insistenţă şi durere un avertisment: “Ţara aceasta piere din lipsă de oameni, nu din lipsă de programe. Aceasta este părerea noastră. Că, deci, nu programe trebuie să creăm, ci oameni noi… De aceea piatra unghiulară de la care porneşte Legiunea este omul, nu programul politic. Reforma omului, nu reforma programelor politice”.
Statul nou presupune, în primul rând si ca un lucru indispensabil, un tip nou de om. Un stat nou, cu oameni cu pacate vechi, nu se poate concepe, afirma Intemeietorul Miscarii Legionare in Carticica sefului de cuib.
Statul este o simpla haina care îmbraca trupul natiunii. Putem sa facem o haina noua, luxoasa, scumpa, dar nu va fi de nici un folos daca ea va îmbraca un trup istovit, distrus de cangrene morale si fizice.
Omul nou, sau natiunea înnoita presupune o mare înnoire sufleteasca, o mare revolutie sufleteasca a poporului întreg, adica o împotrivire directiei spirituale de astazi si o ofensiva categorica în contra acestei directii.În acest om nou, vor trebui sa învieze toate virtutile sufletului omenesc. Toate calitatile rasei noastre. În acest om nou, vor trebui ucise toate defectele si toate pornirile spre rau.
În acest tip de erou, erou în sens razboinic, pentru ca sa poata prin lupta sa-si impuna puterea, erou în sens social: incapabil dupa victorie de a exploata munca altuia; erou al muncii: uriasul creator prin munca al tarii sale, trebuie sa fie concentrat tot ce a putut strânge mai bun în timpul miilor de ani poporul român.
Viziunea lui Corneliu Codreanu asupra Omul Nou este reluata si in lucrarea Pentru legionari. Legionarul trebuie sa fie “un om în care să fie dezvoltate, până la maximum, toate posibilităţile de mărire omenească ce se află sădite de Dumnezeu în sângele neamului nostru. Tot ce-şi poate imagina mintea noastră mai frumos ca suflet, tot ce poate rodi rasa noastră mai mândru, mai înalt, mai drept, mai puternic, mai înţelept, mai curat, mai muncitor şi mai viteaz, iată ce trebuie să ne dea şcoala legionară ! Acest erou, acest legionar al vitejiei, al muncii, al dreptăţii, cu puterile lui Dumnezeu înfipte în suflet, va duce neamul nostru pe căile măririi lui”.
Pentru modelarea Omului Nou legionar, Codreanu creaza un mediu perfect: Cuibul. Cuibul este unitatea de baza in organizatia legionara si pilonul pe care se sprijina intreaga arhitectura a miscarii legionare. Acest Cuib este format dintr-un numar restrans de indivizi, intre 3 si 13 oameni, sub conducerea unui Sef de Cuib. Aici, in acest cuib, se va desfasura intreg procesul de educatie legionara. E un microunivers in care si-au facut educatia patriotica si nationalista, religioasa si morala, cei care au devenit rezistenta de elita in fata tuturor regimurilor antiromanesti.
Sase legi vor guverna viata cuibului:
1. LEGEA DISCIPLINEI. "Fii disciplinat, legionar, caci numai asa vei invinge. Urmeaza-ti seful si la bine si la greu."
2. LEGEA MUNCII. "Munceste, munceste în fiecare zi. Munceste cu drag. Rãsplata muncii sa-ti fie nu câstigul, ci multumirea cã ai pus o cãrãmidã la înãltarea Legiunii si la înflorirea României."
3. LEGEA TACERII. "Vorbeste putin. Vorbeste ce trebuie. Vorbeste când trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu fãptuieste; lasã pe altii sã vorbeascã."
4. LEGEA EDUCATIEI. "Trebuie sa devii altul. Un erou. In cuib fa-ti toata scoala. Cunoaste bine Legiunea."
5. LEGEA AJUTORULUI RECIPROC. "Ajuta-ti fratele cazut in nenorocire. Nu-l lasa."
6. LEGEA ONOAREI. "Mergi numai pe cãile indicate de onoare. Lupta si nu fi niciodata misel. Lasa pentru altii caile infamiei. Decât sa invingi printr'o infamie, mai bine sa cazi luptând pe drumul onoarei."
Aceste legi vor imprima legionarului un tip de comportament care va crea o revolutie spirituala in interiorul individului modificand in adancime structura sa sufleteasca si comportamentala.
Intr-o epoca in care lichelismul guverna clasa politica romaneasca transformand politica intr-un bordel, apare un om de o desavarsita curatenie sufleteasca si spune ca munca si cinstea sunt virtuti supreme, iar onoarea o valoare pentru care merita sa te jertfesti. Glasul lui nu a putut lasa indiferenta o generatie de tineri sfasiati de durerea pe care o producea directia gresita spre care era condus destinul national de o clasa de politicieni tradatori ai intereselor nationale si devotati intereselor straine si egoiste “demo-liberale”. Un milion de romani l-au urmat incadrandu-se in miscarea aflata sub patronajul Arhanghelului Mihail. Mii si mii de legionari s-au jertfit pentru crezul legionar urmandu-si Capitanul asasinat la ordinul regelui Carol al II –lea in anul 1938.
Omul Nou, format in scoala spirituala a eroismului legionar, a reusit sa germineze oriunde s-a aflat. Fie in inchisorile comuniste, fie in exilul romanesc. Astazi, Corneliu Zelea Codreanu, Ion Mota, Vasile Marin, Valeriu Gafencu, preotul Ilie Lacatusu si alti membri ai miscarii legionare beneficiaza de o veneratie deosebita in randurile unor cercuri ortodoxe si sunt propusi catre Biserica Ortodoxa Romana spre canonizare ca sfinti. Dar Legiunea nu a reusit (inca) sa creeze o revolutie spirituala la nivel national. Nu stim daca ea va izbuti candva, ceea ce e cert e ca odiseea miscarii legionare romane nu se opreste si ea continua sa creeze alti Oameni Noi, soldati ai neamului si nu unii oarecare pentru ca ei nu se antreneaza si lupta doar spre a sfarsi eroic, ei TRAIESC EROIC. Iar oriunde s-ar afla acesti Oameni Noi, ei reprezinta o opozitie de neinvins la adresa actualului sistem anti-national, internationalist/globalist si capitalist, dar care are in spate acelasi ETERN INAMIC….

4 comentarii:

Anonim spunea...

N-AM DECAT UN COMENTARIU:
NOI TOTI CUM AUZIM POMENINDU-SE CEVA DESPRE MISCAREA LEGIONARA, NE CACAM PE NOI DE FRICA.
NU NE INTERESEAZA NIMIC, S-AUZIM CEVA DESPRE IDEI SAU PROGRAM...
ASTIA SUNTEM, SI-ASA O SA MURIM...

Anonim spunea...

@Anonim, nu am inteles prea multe din comentariul tau. Poti reformula?

Anonim spunea...

Anonim, eu nu fac pe mine de frica, dar imi vine sa fac pe tine si pe toti cei care gandesc perdant, subspecia "astia suntem". Nu ai dreptul sa scuipi cu cacat pe urmasii celor care si-au dat viata pentru ca un ratat ca tine - care s-a uitat prea mult IN GURA PRESEI - sa poata sa exprime liber opinii electronice.

Partizanu spunea...

Un articol foarte interesant, pacat ca e prea putin comentat si comentariile incep cu acest inapt care nici nu e caspabil sa isi articuleze ideile.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”