Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 23 iunie 2011

Băsescu: Regele Mihai I, slugă la ruși şi abdicarea este un act de trădare!

Opiniile ideologului legionar Faust Brădescu despre fostul Rege mihai
"Abdicarea Regelui a fost un act de trădare", a spus preşedintele României, miercuri seară, în timpul unei emisiuni televizate.


Într-un emisiune la B1TV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că abdicarea Regelui Mihai în 1947 a fost "un act de trădare naţională" şi l-a numit pe rege "slugă la ruşi".

Întrebat dacă ar fi dat acelaşi ordin ca mareşalul Antonescu în 1941 "soldaţi români, treceţi Prutul!", şeful statului a răspuns afirmativ. "Da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci, probabil că aş fi făcut-o", a spus Băsescu, citat de NewsIn.

"Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere. (...) Trebuie să recunoaştem că noi încă nu ne aşezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce... Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război, şeful de stat şi primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele?", a spus preşedintele Băsescu la B1TV.


Întrebat dacă vreodată regele Mihai i-a reproşat apropierea faţă de Prinţul Paul de România, Băsescu a răspuns că nu. (Prin botezarea fiului prinţului Paul) eu am făcut un gest să probez că nu avem nimic cu Casa Regală pentru că Paul e parte a Casei regale oricât de dezmoştenit ar fi", a completat Traian Băsescu.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Doi securisti il incearca pe Basescu :).

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”