Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 8 iunie 2011

Primarul din Tg.Mureş, despre regiunea Mureş-Harghita-Covasna: O uniune cu doi handicapaţi

Primarul din Tg. Mureş, Dorin Florea (PDL), a comparat, miercuri, o eventuală uniune între judeţul Mureş cu Harghita şi Covasna, cu situaţia cuiva care s-ar apuca să-şi "sape grădina cu doi handicapaţi". Reacţia UDMR nu a întârziat: "E un om frustrat care nu poate să se exprime altfel!".

"Auzi aici că eşti maghiar şi vreau să înţelegi acest lucru. Tu crezi că mie mi-ar conveni Mureşul să-l lipesc doar emoţional cu două judeţe sărace? Voi aşa vă imaginaţi? Adică, hai să muriţi cu toţii? Din punct de vedere cultural e normal ca maghiarii să ţină la etnia lor. E normal. Dar din punct de vedere al unei regiuni de dezvoltare puternice...nu te duci niciodată. Du-te tu şi apucă-te de lucru şi ia-ţi doi handicapaţi lângă tine şi apucă-te să sapi grădina", a declarat Florea într-o conferinţă de presă, citat de Realitatea Tv, informează NewsIn.

Dorin Florea a precizat, însă, că susţine necesitatea reorganizării administrative a ţării, dar a ţinut să sublinieze că nu este adeptul asumării răspunderii pe acest proiect propus de PDL.


Ulterior, primarul din Tîrgu Mureş a declarat că a fost înţeles greşit. Nu a fost însă foarte clar nici acum: „Nu eraţi aici. Eu sunt un om care a adus o armonie în acest oraş, iar când am văzut un jurnalist care încerca să promoveze politica doar din punct de vedere emoţional. Judeţele Harghita şi Covasna sunt judeţe mici, limitate ca economie. Doi handicapaţi, l-am invitat pe acel jurnalist să.... La Târgu Mureş sunt jurnalişti aşa cum sunteţi şi dumneavoastră. Exact aşa ar fi ... să-ţi iei doi handicapaţi. E foarte important pentru noi românii şi maghiarii să avem o dezvoltare culturală, dar vocaţia economică trebuie să fie importantă. În primul rând duşmanii nu sunt nici românii, nici maghiarii, ci oamenii limitaţi care nu înţeleg ce înseamnă interesul naţional. Am văzut psihopaţi, handicapaţi care vor să se arunce de pe stâlp.”

UDMR: Atâta poate Florea

Reacţia UDMR la declaraţiile lui Dorin Florea a apărut imediat. "E o declaraţie suburbană. Atâta poate. Mai mult nu vreau să comentez. Problema e că omul ăsta este şi vicepreşedinte al PDL. E un om frustrat care nu poate să se exprime altfel", a declarat pentru REALITATEA.NET, senatorul Frunda Gyorgy.

Declaraţia lui Florea a fost taxată şi de deputatul Lakatos Peter: "Acum nu vă aşteptaţi să mă cobor eu la nivelul limbajului lui Florea. Lipsa de cultură şi de decenţă e drept universal. Dacă ar fi după domnul Florea , noi, ca ţară, nu am mai fi intrat în UE şi am fi fost consideraţi handicapaţi, pentru că suntem mai săraci. Domnul Florea jigneşte prin declaraţiile sale şi judeţe precum Vaslui, care sunt mai sărace. E o viziune îngustă care caracterizează omul".

"Păcat că jigneşti oamenii care au deficienţe fizice sau psihice şi cărora viaţa nu le-a dat să fie întregi. Dacă domnul primar gândeşte aşa poate ar trebui să renunţe la funcţie şi să facă altceva", a punctat şi deputatul Korodi Attila.

2 comentarii:

1acolo spunea...

ehhh a facut el o comparatie buna dar termenii n-au fost adecvati ...

Anonim spunea...

A fost buna si comparatia. Sa fim seriosi, in 20 de ani de politica udemerista in HarCov grofii uniunii au reusit contraperformanta de a handicapa cele doua judete.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”