Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 15 iulie 2011

Luptători de comando angajaţi la Racoş, Braşov, să îi apere pe maghiari de violenţa infractorilor ţigani!!! (video)

Din istoria conflictului dintre ţigani şi unguri şi neputinţa statului în faţa violenţei ţigăneşti: Ţiganii care au provocat scandalul de la Racoş au fost eliberaţi de Tribunalul Braşov
Unguri bătuţi de ţigani la Racoş

Pe aceeaşi temă: Afganistanul din Racoş: ungurii, păziţi de ţigani cu trupe speciale

Conflictul dintre ţigani şi unguri nu a putut fi ţinut în frâu nici de poliţie, nici de jandarmi, astfel că primăria a angajat foşti militari de elită pentru a calma spiritele. Circa 30 de profesionişti dotaţi cu arme, ATV-uri şi câini de pază au fost mobilizaţi în teatrul de operaţiuni din Racoş. Aici au fost cazaţi, ba chiar au avut propria bucătăreasă. Specializaţi în misiunile din Irak, bodyguarzii au desfăşurat misiuni de filaj sub acoperire, de neutralizare a oamenilor-problemă şi de protecţie a civililor „înghesuiţi” sub taxe de protecţie.

De la ultimul conflict dintre ţigani şi unguri, Racoşul s-a transformat într-un mic Irak. Autorităţile judeţene au mobilizat aici jandarmi şi au suplimentat efectivele de poliţie, în încercarea de a preîntâmpina un măcel între cele două grupuri etnice. Totuşi, nu a fost suficient, problemele interetnice fiind peste puterea stăpânire a forţelor de ordine. „Am fost contactaţi de primărie pentru că existau probleme interetnice. dere al ameninţărilor şi am venit cu o propunere privind efectivele pe care vrem să le desfăşurăm acolo şi logistica pe care ar trebui să o aducem. În scurt timp am obţinut contractul. Am mobilizat 30 de oameni, toţi cu pregătire militară. Nu vă pot spune foarte multe despre aceşti agenţi, pentru că ei se simt oricum ameninţaţi, pentru că există acolo câteva sute de cetăţeni certaţi cu legea. Pot spune însă că pregătirea militară este un mare atuu pentru ei”, a declarat Radu Predescu (foto), directorul agenţiei de securitate.
Tactici NATO

Astfel, în urmă cu trei luni, Primăria Racoş a chemat trupele speciale. 30 de foşti militari de elită, unii specializaţi în teatrele de operaţiuni din Irak, au fost angajaţi să preia controlul asupra satului. Bodyguarzii au venit înarmaţi, însoţiţi de câini de intervenţie, cu ATV-uri şi SUV-uri . Fiind mobilizaţi zi şi noapte în micuţa localitate din Munţii Perşani, ei au primit paturi de campanie, ba chiar au fost dotaţi cu o bucătăreasă proprie. Ungurii s-au bucurat nespus, crezând că la o mişcare din deget, soldaţii vor „rupe capul” ţiganilor, dar s-au înşelat. În loc de forţă brută, foştii vânători de munte au folosit tactici NATO învăţate în teatrele de operaţiuni internaţionale: monitorizarea punctelor fierbinţi, patrularea pe străzi, infiltrarea în grupurile rău famate ale ţiganilor, filaj sub acoperire, protecţie VIP. În acest ultim caz, VIP-uri au fost copiii care învaţă la şcoala din localitate şi care zilnic au fost conduşi către casele lor.

Ţiganii le ştiu de frică

După trei luni, rezultatele au fost mai mult decât evidente. Trupele de elită au oprit „în direct” două furturi şi au oprit un jaf. Au extras din raza de influenţă capii răutăţilor – puşcăriaşi recidivişti, ba chiar au salvat pielea unui mic om de afaceri căruia i se cerea taxă de protecţie. Ţiganii le ştiu de frică, însă nu se pot plânge decât de un singur abuz, care nu a fost nici acesta dovedit. „Îs dotaţi bine, cu arme, cu câini. Sunt răi şi l-a bătut pe unu de l-a învineţit tot pe spate. Ne e frică”, ne spune Gheorghe, un ţigan din Racoş. Bunicul omului bătut spune că nu-i de joacă cu soldaţii. „A avut un scandal cu nevastă-sa şi probabil că a intervenit paza militară. L-a luat şi l-a dus şi l-a băut bine de tot”.

1 miliard de lei /lună

Edilii din localitate nu doresc să discute despre „bodyguarzii comunali”, însă cu părere de rău recunosc că trebuie să se despartă de ei, din lipsă de fonduri. „Am angajat pază privată, dar încheiem luna asta, că nu mai avem bani. Aşa a propus Poliţia şi Prefectura. La Prefectură am avut întâlnire cu şeful poliţiei şi şeful jandarmeriei şi ni s-a propus să alegem din trei firme”, a declarat primarul din localitate, Gáspár Tamás. El nu a dorit să dea mai multe informaţii.
Misiunea de la Racoş nu a fost ieftină, iar prin sat umblă deja zvonuri despre banii încasaţi de foştii soldaţi. Pastorul penticostal din localitate spune că ar fi vorba de 1 miliard de lei vechi/lună. „Oamenilor le este frică căci oamenii ăştia sunt înarmaţi, sunt instruiţi, sunt bătăuşi mari. Am auzit că iau 1 miliard lunar, dar nu ştiu pe cât timp sunt angajaţi”, ne spune Ioan Dudaş.
Fondurile pentru angajarea trupelor speciale au fost asigurate de la bugetul local, care acum este pe terminate. 

Şeful comandoului, Radu Predescu: 6 ani la activ în Irak, decorat de Statele Unite ale Americii

Şeful comandoului este Radu Predescu, fost vânător de munte cu şase ani la activ în Irak, decorat chiar şi de secretarul Apărării al Statelor Unite. El s-a retras din elita armatei şi şi-a deschis propria firmă de pază şi securitate, din care fac parte oameni cu pregătire militară. „Am încercat să ne apropiem de localnicii de acolo, astfel încât ei să prindă încrede în noi. Când noi am intrat acolo, ei nu puteau întreprinde nimic: nici la muncile câmpului, nici în gospodării. Noaptea dormeau cu schimbul ca să stea de pază, căci li se furau animale şi bunuri din gospodărie. Exista şi o formă de infracţionalitate juvenilă, astfel că noi conducem copiii de la şcoală până în faţa porţilor”, mărturiseşte Predescu.
sursa text: http://www.bzb.ro/
sursa foto: evz.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

ase trebuie facut. astia chiar stiu bataie frate. io as fi vrut sa fie luptatori din legiunea franceza. aia is cei mai antrenati si sa omoare. da i bine si asa.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”