Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 19 iulie 2011

Maghiar ACHITAT la 97 de ani pentru "crime din Al Doilea Razboi Mondial", după ce a fost hărţuit de Centrul "Simon Wiesenthal"

Un barbat in varsta de 97 de ani din Ungaria, suspectat de crime de raboi, a fost achitat, luni, de instanta. Aflat intr-o stare grava de sanatate, barbatul fusese acuzat de uciderea a 35 de oameni in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Sandor Kepiro a fost acuzat de procurori ca, in 23 ianuarie 1942, ar fi fost implicat in uciderea a aproximativ 35 de persoane in orasul sarb Novi Sad in timpul unui raid al maghiarilor, scrie The Independent. Kepiro era suspectat ca le-ar fi ordonat uciderea pe malurile Dunarii.

Kepiro a stat in Argentina pana in 1996, cand s-a intors in Ungaria. Zece ani mai tarziu, povestea sa era scoasa la iveala, de "vanatorii de nazisti" ai Centrul "Simon Wiesenthal". In fata instantei, Kepiro si-a clamat nevinovatia.

"Sunt nevinovat. N-am ucis pe nimeni, nu am furat. Eu mi-am slujit tara", a spus Kepiro intr-o declaratie citita in sala de judecata de psihologul sau, care a adaugat ca batranul s-a intors in 1996 in Ungaria, deoarece pentru el, "fara tara lui, nu exista viata".
Acum in varsta de 97 de ani, si sfarsit de puteri, Kepiro a venit luni in fata judecatorilor in scaunul cu rotile, fiind adus pana la tribunal de o ambulanta. Batranul a stat in ultima saptamana in spital, unde a primit ingrijiri medicale. De altfel, verdictul in acest caz a fost amanat cateva zile, dupa ce Kepiro nu putea sta mai mult de 45 de minute in sala de judecata.

La anuntul verdictului "nevinovat", zeci de persoane aflate in sala de judecata au ovationat si aplaudat.

Decizia a starnit insa consternare in randul reprezentantilor Centrului "Wiesenthal". "Este o decizie scandaloasa. Dovezile ca evenimentele intunecate de la Novi Sad au reprezentat ucidere in masa sunt mai mult decat evidente. Daca aceasta instanta nu le vede inseamna ca e ceva in neregula", a comentat Efraim Zuroff, directorul Centrului. (Probabil mirat ca mai exista judecatori care nu cedeaza presiunilor lobbyului evreiesc - nota lupta-ns.info)

In 1941, dupa ce nazistii au ocupat Iugoslavia, fortele maghiare au intrat in nordul Serbiei - care fusese parte a Ungariei inaintea Primului Razboi Mondial. La inceputul anului 1942, fortele maghiare au efectuat mai multe raiduri pentru a contracara atacurile partizanilor. Aproximativ 800 de sarbi si 400 de evrei ar fi fost ucisi in aceste raiduri. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”