Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 5 iulie 2011

Otto Skorzeny - 12 iunie 1908 – 5 iulie 1975

Despre Otto Skorzeny în cartea Soarele negru, de Peter Moon
Foarte mulţi l-au considerat pe Skorzeny cel mai bun soldat de pe întregul teatru al celui de-al Doilea Război Mondial. A ştiut să-şi cucerească acest titlu, iar comandoul său a avut o celebritate uriaşă în ambele tabere ale războiului. Deşi primea în permanenţă numai misiuni aproape imposibile, cu şanse ridicole de succes, Skorzeny a reuşit de fiecare dată să le ducă la bun sfârşit. Şi-a antrenat personal soldaţii, care îi erau de o loialitate absolută. Nu era un om crud şi nu-i păsa deloc de politică sau de birocraţie. Pe scurt, era un adevărat luptător.

Pe la începutul anilor '70 Skorzeny a fost diagnosticat ca având cancer, posibil ca rezultat al complicaţiilor generate de o lovitură la spate pecare a căpătat-o în timpul misiunii de salvare a lui Mussolini. Operaţia chirurgicală la care a fost supus l-a lăsat paralizat, iar medicii i-au spus că nu va mai putea umbla niciodată. Skorzeny era însă un om plin de resurse. El a apelat la un fost terapeut SS. Cu ajutorul acestuia, a reuşit să-şi uimească medicii, recâştigându-şi capacitatea de a umbla. Una din ultimele sale acţiuni publice a fost participarea la o slujbă catolică ţinută pentru mântuirea sufletelor lui Hitler şi Mussolini. A murit în anul 1975.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”