Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 20 septembrie 2011

Preşedintele României este rugat să nu uite şi de deţinuţii politici şi reparaţia morală care li se cuvine

La întâlnirea Preşedintelui Băsescu de la Washington cu diaspora româno-americană s-a ridicat şi problema, sentinţelor condamnaţilor politic ai regimului comunist. 

În vara anului 1964, prin Decretul de Gratiere 411, regimul comunist de atunci golea închisorile de deţinuţi politici, 'iertându-i' de executarea restului pedepsei. Şi astăzi, după aproape cinci decenii, sentinţele Tribunalelor Militare de atunci, ca şi cazierele juridice, sunt prezente în dosarele foştilor deţinuţi politici.

După oficiala condamnare a comunismului aceste chestiuni ar fi trebuit să fie reglate prin legislaţie însă nu s-a întâmplat aşa, au spus cei îndrituiţi, respectiv dl. Neculai Popa, în calitatea sa de fost deţinut politic şi reprezentant al Consiliului Mondial Român.
La această întâlnire Preşedintele Traian Băsescu a spus: "Ministerul Justiţiei trebuie să rezolve urgent această problemă. O lege care să anuleze toate sentinţele politice, cu ştergerea cazierului juridic" a spus Preşedintele.

În sprijinul celor spuse oficial la această întâlnire Consiliul Mondial Român i-a adresat şi o scrisoare/cerere oficială Preşedintelui României pentru a-I aduce în atenţie această chestiune de reparaţie morală pentru puţinii supravieţuitori.
http://www.rgnpress.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3184:preedintele-romaniei-este-rugat-s-nu-uite-i-de-deinuii-politici-i-reparaia-moral-care-li-se-cuvine&catid=52:asociatii--ambasade&Itemid=73

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”