Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 octombrie 2011

Manifestul Turbodinamismului

Sursa: Birtkenau

1. Turbodinamismul e glorificarea gestului gratuit, violent și desconsiderant, cu atenție și considerație doar la a se îmbrăca bine.

2. Arta e moartă din timpuri imemoriale și e capabilă să renască doar în actualitatea acțiunii curajoase și periculoase și să-și găsească fructificarea doar în discuțiile ulterioare din bar cu prietenii.

3. Cui ne întreabă care-i treaba noastră, îi spunem sec că împrăștiem virtute în apneea huliganismului artistic, care durează de decenii.

4. Închiderea artei în muzee și expoziții îi pecetluiește captivitatea, așa că noi vom organiza evenimente spectaculoase, în stilul nebuniei anilor 1920.

5. Lumea bună a artei, instituțiile și toți acești răufăcători au distrus orice spirit liber și orice Ύβρις, așa că noi ne-am întors să recucerim totul.

6. Împotriva anxietății voastre asigurate cu airbaguri și pereților voștri capitonați, noi glorificăm suturile și ortopedia, primul ajutor și chirurgia maxilo-facială, pentru că avem nevoie de fracturi ca să putem flirta cu asistentele.

7. Ne-am săturat să auzim cântând doar victimele și renegații, să vedem glorificate profeții deșarte: ne asumăm acel stil de care e nevoie pentru a provoca un incendiu.

8. Pentru cei anesteziați de bunăstare, proclamăm că o să rupem totul în bucăți pentru simpla plăcere de a o face. Suntem conștienți că a răspunde întotdeauna cu “pentru că e amuzant “ celor care vor să afle motivele din spatele unei asemenea intoleranțe doar ne sporește aura de turpitudine, dar chiar e amuzant.

9. Tendința noastră spre absolut e temperată doar de plăcerea exuberanței, așa că, în cadrul stagnării generale, impunem legea mercurială. Dar faptul că urâm toată lumea nu ne oprește să curtăm o femeie oferindu-i trandafiri roșii.

10. Turbodinamismul celebrează viața, cu paradoxul distrugerii, celebrează trupul și provocarea titanică, ascunzând pulsul tragic și metafizica războiului în spatele unui zâmbet. Vom cinsti un pahar de whiskey în timp ce totul arde – am stabilit că viitorul ne aparține.

În italiană, aici.

În engleză, aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”