Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 decembrie 2011

Bolivia, prima ţară care închide toate restaurantele McDonald's! (video)

Reprezentanţii lanţului de restaurante McDonald's sunt nevoiţi să se retragă din Bolivia, după o prezenţă de 14 ani în ţară. Compania de fast-food îşi va închide 8 restaurantele din marile oraşe ale ţării: La Paz, Cochabamba şi Santa Cruz de la Sierra.


Bolivia va deveni astfel prima ţară din America Latină în care nu va mai exista niciun McDonald's şi prima ţară din lume unde compania este nevoită să îşi încheie activitatea după ce mai mult de un deceniu a înregistrat pierderi.


Impactul deciziei de a ieşi de pe piaţa boliviană a fost atât de mare asupra managerilor din departamentele de Creaţie şi Marketing, încât s-a realizat un documentar care explică insuccesul McDonald's şi motivele care îi determină pe bolivieni să prefere plăcintele şi nu hamburgerii: "De ce a picat McDonald's în Bolivia".

Documentarul mizează pe incompatibilitatea culturală dintre lanţul de restaurante şi Bolivia. Acesta cuprinde interviuri cu bucătari, sociologi, nutriţionişti, cadre didactice şi istorici, iar concluzia este că repulsia bolivienilor faţă de produsele de la McDonald's nu are legătură cu produsele propriu-zise, ci vine din mentalitatea bolivienilor. Aceştia văd mâncarea de tip fast-food ca fiind incompatibilă cu ceea ce mâncarea este în cultura ţării. Bolivienii pun preţ nu numai pe gust, ci şi pe grijă, igienă şi timp de preparare.

3 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Sper sa fie inceputul sfarsitului pentru jidani!

Anonim spunea...

Duca-se dracu cu tot cu chimicalele lor imputite. Au creat generatii de copii onezi si oameni bolnavi.

Daniela spunea...

In Romania inca tine moda cu iesitul la masa la Mc. Dar se vede ca sunt tot mai putini cei care merg la ei. Pana si tampitii incep sa isi dea seama ca au un rahat de produse.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”