Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 30 decembrie 2011

Mişcarea Legionară de Rezistenţă. Cele 16 comunicate răspândite în Ţară: Comunicatul Nr. 3

COMUNICAT N. 3
_____________
special
23 AUGUST
N.B. - Citeşte reciteste, cugetă la cele scrise. Trece apoi textul mai departe dela mână la mână sau prin postă. Dacă poţi multiplică-l si răspândeste-l în mijlocul tineretului studenţesc şi muncitoresc. Nu te manifesta deschis. Nu lăsa urme. Misiunea ta e să arunci sământa cea bună, în tăcere, dar cu convingere. Va veni şi timpul culesului.

ROMÂNI! În ziua de 23 august s'au împlinit 30 de ani de când hoardele barbariei comuniste au pus stăpânire pe pământul strămoşesc; 30 de ani de când tirania roşie s'a întins peste sufletele românilor, aducând chinul şi moartea în mijlocul nostru; 30 de ani de când tristele guverne groziste, dejiste sau ceauşiste promit un "mai bine" ce nu va veni niciodată.
Si nu poate veni! Acolo unde domneşte ura şi perversitatea în inima conducătorilor, iar materia este cinstită ca singura purtătoare de virtuţi, omul e sortit prigoanei şi suferinţei.
ROMÂNI! Priviţi în jurul vostru! O haită de privitori huzuresc, dela Preşedinţie până în cel din urmă, nicio înţelegere. Tot ce-i interesează e să se menţină acolo unde au ajuns prin ciume şi slugărnicie. Crime faţă de neamul românesc: slugărnicie faţă de stăpânii lor dela Moscova.
Această situaţie nu mai poate dura! Nu e posibil ca în inimile a 21 de milioane de locuitori să se fi stins mândria libertăţii şi forţa de sacrificiu! Nu e posibil ca teama de represalii să încremenească un popor întreg! Istoria neamului nostru aşteaptă ca virtuţiile străbune să răsară din nou, luminoase şi binefăcătoare. Să frângă inerţia ce-a pus stăpânire pe gând şi faptă românească. Să ridice inimile într'un iureş de speranţă şi acţiune împotriva comunismului tâlhar şi asupritor.
Atunci când totul pare pierdut şi prigoana mai cruntă, viitorul unei naţiuni stă în forţa de caracter a fiilor săi. LA GREU SE CUNOAŞTE OMUL! Şi numai cel ce şi-a însuşit paşii pe căile de sacrificiu recâştigă încrederea în el însuşi şi înţelege măreţia suferinţelor ce-l pot întâmpina. Fără dăruire nu există victorie şi nici înălţare. Iar fără luptă continuă nu există prezenţă în istorie.
LA LUPTĂ, DECI! Să se arate că neamul românesc nu mai acceptă îngenuncherea şi sclavia. Strângeţi răndurile într'o solidaritate tăcută şi activă. Comunismul e un uriaş sprijinit pe picioare de lut. Se va prăbuşi mai repede decât îşi închipuie cei ce-l cred definitiv instalat la noi şi în lume.
Fiţi gata pentru această clipă! Ajutaţi sosirea acestei clipe!
Numai popoarele ce luptă fără'ncetare pentru libertate, merită libertatea şi respectul lumii.
Prin Mişcarea Legionară de Rezistenţă şi'n spiritul de sacrificiu ce-o însufleţeşte, tot românul îşi va găsi rostul în viaşă şi forţa spirituală necesară pentru a înfrunta regimul comunist ce ne întunecă viitorul.
A sunat ceasul reînvierei. Smulgeţi-vă din toropeală. Veniţi în rândurile noastre cu încredere. De curajul şi dârzenia noastră a tuturor stă legată libertatea şi soarta întregei Românii.

Mişcarea Legionară de Rezistenţă

Jilava, 24 august 1974.
(loc simbolic al martiriului naţional)

Sursa foto: www.fericiticeiprigoniti.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”