Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 ianuarie 2012

Basarabia: Proteste tensionate la Vadul lui Vodă: Locuitorii au lichidat barierele de metal (video)

Situație tensionată la Vadul lui Vodă. Așa cum și au promis locuitorii raionului Dubăsari au organizat astăzi un nou protest la postul de menținere a păcii. Oamenii au lichidat indicatoarele STOP și le-au aruncat într-o râpă, la fel și barierele de metal.
De asemenea, protestatarii au cerut lichidarea barierelor de beton armat care au fost reinstalate de un grup de militari din contingentul de pacificatori din partea regiunii transnistrene. Acţiunile părţii transnistrene au fost întreprinse în pofida înţelegerilor anterioare privind neadmiterea acţiunilor unilaterale care vor aduce la tensionarea situaţiei în Zona de Securitate.

Menționăm că astăzi a expirat Rezoluția locuitorilor din raionul Dubăsari, care au protestat împotriva forțelor pacificatoare rusești dislocate în zona de securitate. Manifestanții au declarat că au patru revendicări către autorități.

UNIMEDIA menționează că protestele de podul de la Vadul lui Vodă au început în urma incidentului din 1 ianurie, când un pacificator rus a împușcat mortal un tânăr de 18 ani din Republica Moldova. Ambasadorul rus, Valeri Kuzmin a declarat că pacificatorul a fost nevoit să tragă în tânăr, din motiv că mașina cu care se deplasa tânărul era furată, iar șoferul nu deținea permis de conducere. Ministerul de Interne a dezmințit declarațiile ambasadorului rus: mașina nu era furată, iar tânărului avea carnet de conducere.
Sursa: UNIMEDIA

1 comentarii:

1acolo spunea...

Bravo lor ! Insa cu o floare nu se face primăvară ...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”