Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 ianuarie 2012

Pressalert.ro: “Doi ş-un sfert” a făcut filaj strâns la protestatarii din Piaţa Operei

Notă Lupta NS: Protestatarii din Piața Oprei se manifestă împotriva TUTUROR partidelor politice, nu doar împotriva lui Traian Băsescu și Emil Boc!

Cadrele Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş, mai cunoscuţi ca “doi ş-un sfert”, au avut, ieri, o zi plină în Piaţa Operei unde au stat non-stop cu ochiul şi urechea pe lângă demonstranţii care scandau împotriva lui Traian Băsescu şi a guvernului Boc. După începerea mitingului autorizat al revoluţionarilor, doi dintre ei s-au “înfipt” la o masă din barul de lângă Opera din Timişoara. Fix lângă mesele organizatorilor demonstraţiei. Când nu ascultau atenţi discuţiile purtate oricum cu voce ridicată de “obiective”, mai aruncau câte un ochi şi spre laptop-urile jurnaliştilor care transmiteau de acolo. Cei doi ofiţeri de informaţii s-au remarcat prin faptul că trimiteau non-stop SMS-uri. Au plecat, însă, la scurt timp după ce s-a pomenit de “doi ş-un sfert”.

Seara, aceştia au reapărut în zonă împreună cu alţi colegi. În timp ce majoritatea populaţiei din piaţă – protestatari, jandarmi în uniformă sau în civil, pompieri – era masată în faţa Operei, cei de la SIPI s-au grupat “conspirat” în mijlocul pieţei goale, nefăcând altceva decât să atragă atenţia asupra lor. Chiar dacă unul dintre ei, îmbrăcat cu o geacă de camflaj, încerca să-şi ascundă faţa cu gluga. Mai tot timpul au vorbit la telefoane, după care s-au împrăştiat prin piaţă. După ce a discutat cu un alt bărbat la adăpostul întunericului, în apropierea terasei restaurantului Club 21, ofiţerul cu geacă verde a revenit în piaţă şi a supravegheat demonstranţii până aceştia au plecat spre casă. De altfel, întreaga zonă a fost împânzită cu “oameni ai muncii”, care monitorizau toate drumurile de acces spre piaţă.

Contactat telefonic, şeful SIPI Timiş, Ovidiu Dănescu, a susţinut că subordonaţii săi erau în timpul liber “nu mai are voie omul să bea o cafea? Au făcut ceva ilegal? Mi se pare exagerat. Seara, erau în timpul liber. Nu erau la serviciu. Puteau să meargă unde vor ei”.

2 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Astia ar trebui prinsi si batuti bine!

Anonim spunea...

Subscriu! :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”