Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 24 ianuarie 2012

Protest la NEW YORK contra prezenței militare ruse pe teritoriul „Republicii Moldova” (video)

Mai mulţi cetăţeni moldoveni au protestat sâmbătă, 21 ianuarie, în faţa sediului Misiunii Permanente a Federaţiei Ruse la ONU din New York, manifestându-şi nemulţumirea faţă de prezenţa armatei ruseşti pe teritoriul Republicii Moldova.
Organizatorii au declarat că prin această manifestaţie au dorit să conştientizeze opinia publică internaţională în legătură cu abuzurile comise soldaţii străini din Republica Moldova.
Protestul a fost unul autorizat, mai mult, poliţiştii au renunţat să instaleze baricade pentru manifestanţi şi nici n-au stat alături ei. „Reprezentaţii poliţiei s-au arătat foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la baştina noastră şi, prin urmare, ne-au acordat dreptul de a protesta, fără nici un fel de obiecţii”, ne-a mărturisit Florin Cârlan, unul dintre organizatorii protestului.

Participanţii aveau cu ei placarde pe care erau inscripţionate mai multe mesaje: „Russian army out of Moldova!”, „Abolish the Ribbentrop-Molotov pact”, „Evacuate the russian army and armament from Transnistria”. De asemenea, protestatarii au împărţit pliante în limba engleză trecătorilor despre situaţia din Republica Moldova.

Amintim că incidentul care a avut loc la 1 ianuarie la Vadul lui Vodă, în care a fost împuşcat mortal tânărul Vadim Pisari de către un soldat rus, a scos mai mulţi moldoveni din afara graniţei în stradă. Aceştia au cerut retragerea imediată a armatei ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova, rechemarea ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, dar şi pedepsirea soldatului care l-a împuşcat pe Vadim Pisari.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”