Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 13 februarie 2012

Atena, în flăcări. Parlamentul elen a aprobat un nou program de austeritate (VIDEO)

Circa 100.000 de persoane au manifestat în total, 80.000 la Atena şi 20.000 Salonic, împotriva unui nou program de austeritate impus de UE şi FMI Greciei, pe care deputaţii se pregătesc să îl voteze pentru "evitarea falimentului ţării", a anunţat poliţia.

Peste zece clădiri, goale, erau cuprinse de flăcări duminică seara în centrul Atenei, majoritatea incendiate cu cocteiluri Molotov lansate în cursul manifestaţiilor împotriva măsurilor de austeritate, au anunţat pompierii şi poliţia.
"Aproximativ zece clădiri sunt în flăcări, majoritatea din cauza cocteilurilor Molotov", a anunţat Nikolaos Tsongas, purtătorul de cuvânt al pompierilor.
El a precizat că vehiculele de pompieri nu se pot apropia de locurile sinistrate din cauza numărului de oameni aflaţi pe străzi.

Potrivit poliţiei, care a îndemnat cetăţenii să ajute pompierii să participe la lupta împotriva incendiilor, numărul clădirilor indendiate se ridica la 18.

Pe strada Stadiu, o clădire de un etaj, sediul unui magazin de cristale de lux, dar şi cinematograful vecin continuau să ardă către ora 19.45 GMT (21.45, ora României), în pofida intervenţiei a două brigăzi de pompieri, a constatat un jurnalist AFP. Magazinul Kosta Boda, vecin cu cinematograful, ardea deja de o oră atunci când au sosit pompierii, la ora 19.00 GMT (21.00, ora României). mai multe amănunte la mediafax.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”