Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 24 februarie 2012

Corespondență iberică: Comemorări spaniole

In ultimele doua saptamani au fost mai multe comemorari nationaliste in Spania.
10 februarie este ziua cand se comemoreaza luptele de la Krasny Bor de pe frontul de est, din 1943, in care a participat divizia de infanterie 250 din Madrid, cunoscuta drept Divizia Albastra. In timpul bataliei au murit peste 3 600 de soldati spanioli si aproximativ 300 au fost luati prizonieri, pe partea sovietica pierderile au fost de vreo 10 000. Pentru aceste servicii Divizia Albastra a primit o medalie din partea lui Adolf Hitler.

In memoria acestui eveniment veterani, vaduve, prieteni si rude s-au adunat la monumental dedicate Diviziei Albastre din cimitirul Nuestra Señora de la Almudena, pentu a comemora evenimentul si a-si plange mortii.

Anul acesta depunerea de flori nu a putut fi facuta cum este traditional fiindca “rosii” au vandalizat monumental cu graffiti cu o zi inainte. Dupa ceremonie “Fratia Diviziei Albastre” a invitat asistenta in birourile lor care sunt in acelasi timp si un fel de muzeu al Diviziei Albastre.

3 ore dupa ceremonie gruparea La Falange a comemorat asasinarea lui Matias Montero, din 9 februarie 1934, in locul unde a fost asasinat. Acesta a fost un tanar student falangist care distribuia revista Falange Española de las JONS. Din cauza boicotarii ziarului tinerii falangisti trebuiau sa-l vanda in strada fiind vulnerabili la atacurile rosiilor. Matias Montero a fost impuscat de 2 comunisti in drum spre casa dupa o zi de distribuit ziarul.

Alianza Nacional a organizat pe 11-02-12 o comemorare in cimitirul Carabanchel, la mormantul generalului Agustin Muñoz Grandes. Acesta a fost primul commandant al Diviziei Albastre intre 1941 si 1943, dupa razboi a fost vicepresedinte si ministru. Pentru serviciile aduse a fost decorat de Adolf Hiltler cu Crucea de Fier cu Frunze de stejar. Aceasta ceremonie a comemorat si restul soldatilor, cazuti sau nu, la batalia de la Krasny Bor.


La aceeasi ora la cimitirul Nuestra Señora de la Almudena a fost organizat alt eveniment de catre Juventud Patriota de Madrid, de ziua “Celor Cazuti pentru Europa” comemorand deasemenea pe cei cazuti la Krasny Bor, pe cei ucisi in bombardamentele din Dresda si in masacrul din Foibe (populatie italiana masacrata de Tito in Istria si Dalmatia.)
A fost un mars, un minut de liniste si apoi au fost tinute doua discursuri, luand Divizia Albastra ca exemplu pentru lupta noastra din ziua de azi.

Onoare tuturor celor cazuti pentru apararea Spaniei si Europei.

Saptamana trecuta, 21-02-12, partidul MSR a participat “spontan” in parade de carnaval organizat de primaria Madridului, purtand un banner pe care scria “Dictatura pietelor deghizata in democratie”, obtinand sustinerea multor participanti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”