Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 8 februarie 2012

Mişcarea Legionară de Rezistenţă. Cele 16 comunicate răspândite în Ţară: Comunicatul Nr. 5

COMUNICAT N. 5
_____________
SPECIAL STUDENȚIME

N.B. - Citeşte reciteste, cugetă la cele scrise. Trece apoi textul mai departe dela mână la mână sau prin postă. Dacă poţi multiplică-l si răspândeste-l în mijlocul tineretului studenţesc şi muncitoresc. Nu te manifesta deschis. Nu lăsa urme. Misiunea ta e să arunci sămânţa cea bună, în tăcere, dar cu convingere. Va veni şi timpul culesului!

Studenți români,
Sub semnul unei filozofii materialiste și atee, ați fost purtați pe drumul erorilor intelectuale, sociale și umane. Sub amenințarea neterminării studiilor, ați fost obligați să vă încărcați memoria cu principii marxiste, socialism științific, materialism istoric, dialectivă și determinism. Pozitivismul, utilitarismul și realismul politic v'au devenit familiare. Jonglați cu teoria ”plusvalenței”, cu socializarea marilor intreprinderi, cu sistemul colectivist și alte multe idei egalitare. V'ați adaptat (cu voie sau fără voie) unui regim politic totalitar, machiavelic, inuman. Plini până la saturație de teorii pseudo-științifice economico-politico-sociale. Încercați să unificați acest amalgam inform și să vă creați o linie de conduită. Dar toate sforțările sunt zadarnice! Vă isbiți veșnic de lipsa esențelor, de lipsa elementelor bazice ce duc la armonia conceptelor.
Teoriile socio-filozofice sau economico-politice trebuesc EXPUSE, iar nu IMPUSE:  lăsate să dospească într'o  atmosferă de libertate intelectuală, în conformitate cu personalitatea fiecăruia. Numai astfel pot avea un răsunet binefăcător și-o influență nestrămutată. Sub obrocul nemilos al comunismului, orice inteligență e supusă stagnării, orice inițiativă e clasată indisciplinată, orice inconformism e considerat trădare. În lumina marxismului, numai omul supus voinței totalitare a partidului își poate face un rost în viață. Dar e un rost de câine, ce revine celor slugarnici. Omul plin de personalitate și capacități se pierde umilit sub sgura netoților obrasnici și fără rușine.
Studentul e mai supus ca oricine la înălțări sau prăbușiri definitive. Dar poziția lui de intelectual îl obligă să nu se lase dominat de circumstanțele timpului, ci să se conducă după legile binefăcătoare ale omului de elită.
El trebue să fie mereu un exemplu de rezistență la încercările comunismului de a schimba structura spirituală a neamului. El trebue să fie prezent în tot ce-i acțiune de luptă și de răsturnare a utopiei marxiste. El trebue să fie elementul de legătură între muncitorime și țărănime, întru consolidarea forțelor naționale anti-comuniste.
Pentru a deveni aceasta veriga esențială, capabilă de a-și lua răspunderea în fața istoriei și a înțelege care-i este menirea, studentul român va găsi în doctrina și principiile legionare tot ceea ce azi îi lipsește. Aprofundând trăirea legionară, spiritualismul, etica, concepția socială și concepția „omului nou”, dinamismul, realismul și scara de valori ce-i stau la temelie, studentul român va descoperi un nou univers de viață și realizări. În acest univers legionar își va putea contopi sufletul cu sufletul neamului, va înțelege ce este adevărata armonie socială și-și va putea realiza destinul de om liber.
Studenți români, rupeți vălul ce va ține sub minciuna marxistă. Reluați firul naționalismului românesc al marilor voștri înaintași. Pregătiți-vă pentru viitor în doctrina legionară. În ea veți găsi suflul marilor răspunderi și-al marilor biruinți.

Mişcarea Legionară de Rezistenţă
Iași, 24 octombrie 1974.

Citește și FRUNTAR
Comunicat N. 1
Comunicar N. 2
Comunicat N. 3
Comunicat N. 4

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”