Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 24 februarie 2012

Ședință a Mafiiei televizată în direct

La un moment dat, în emisiunea deontologului Mafiiei Curate, Cătălin Striblea, a venit la rând pe tapet chestiunea profitului Petrom pe 2011 – 887 milioane de euro. Cel puțin!

Absolut nimeni din studiou nu a suflat o vorbuliță despre cel-mai-bun-guvern-postdecembrist, Adrian Năstase, cel care a vândut țițeiul și jumătate din gazele României la un preț subevaluat de trei ori. Absolut nici un redactor sau invitat nu și-a adus aminte cine a încheiat afacerea în paguba României. Ba chiar purtătorul de cuvânt al Mafiiei transpartinice, Bogdan Chireac, a și explicat cum OMV cumpără țițeiul la 15-20 dolari barilul, că atât i s-a stabilit, preț fix, în contractul de vânzare-cumpărare, mai dă o redevență de 3$, timp între care prețul mondial a ajuns la 108 $/baril. Fie că îl procesează, fie că îl exportă, câștigurile sunt uriașe, opina Purtătorul. I-a mai și dat în gât pe austrieci că cică își maschează parte din profit în costuri, mătrășindu-l neimpozitat sub forma unor consultanțe externe.
Și, ca să pună cireașa pe colivă, a mai opinat și că miliardul profit este cadoul făcut Europei de către regimul Mafiiot Băsescu, asta pentru ca bătrânul continent să închidă ochii la matrapazlâcurile Mafiiei Guvernatoare. Interesant dar incomplet punctul de vedere al furnizorului de armament al celeilalte Mafii! Nota 4 (patru), Chireac!

Doar poetul Mafiiei Falite, Florin Iaru, a făcut timid conexiunea între Petrom și Guvern, prin consultanța sanitară acordată de soția premierului Ungureanu respectivei companii. Înainte de guvernările MRU și Boc, blackout! Cârâia ceva și bibilica Mafiiei bătrâne și kaghebiste, dar pe lângă subiect, ca de obicei. Profesoara celeilalte Mafii, Ecaterina Andronescu, fost ministru în cel-mai-bun-guvern-postdecembrist-care-a-vândut-Petromul, a tăcut mâlc.
Cu un nod de oftică șoferească în gât, deontologul Mafiiei de Bine, Cătălin Ștriblea, a cerut regiei să-i afișeze un extras din gândirea politico-economică a companiei-fanion a economiei românești:

«Alegerile parlamentare din acest an ar putea creşte riscul politic, ceea ce ar putea avea un efect nedorit asupra stabilităţii macroeconomice a ţării şi a reformelor.»

Un punct de vedere aproape decent a emis abia finațistul Mafiiei Dispărute, Varujan Vosganian. Că cică așa gândesc toate marile companii și agențiile de evaluare în preajma pomenilor electorale. Corectuț. Însă a uitat complet că prin 2007, aproape-cel-mai-bun-guvern-postdecembrist, guvernul Tăriceanu (PNL-sec), în care și dânsul era membru din partea minorităților morale, se exprimase în defavoarea propunerii legislative inițiate de PRM, de anulare a privatizării Petrom. Cu toate astea, Terminatorul Mafiiei, Corneliu Vadim Tudor, a reușit totuși să treacă cu succes inițiativa PRM prin Senat, urmând să primească avizul Camerei. Așa nebun cum e el, cu troglodiții lui, cu Lucian Bolcaș, cu Daniela Buruiană, Leonida Lari și Olguța Vasilescu, Terminatorul a fost la mustață de a reda spectaculos țițeiul tării, înapoi, poporului român. O șansă mare s-a îngropat atunci în Cameră. Decembrie 2007. Nici dracu’ nu și-a mai adus aminte de ea vreme de 4 ani. Și nici aseară, la emisiune.

Este evident că “riscul politic” pentu OMV-Petrom crește odată cu alegerile parlamentare. PRM este pe la 3% înspre 4% și, dacă mai urcă cu 1%, prinde paturi în Senatoriu și/sau la Cameră (de gardă). Și s-ar putea ca Terminatorul Mafiiei să caute prin bănci, uitată, Legea de anulare a privatizării Petrom, semi-votată deja. Riscul politic este că nu se știe cu cine s-ar putea alia de data asta. Riscul devine major mai ales în condițiile în care alegătorii cu carnet de șofer sunt din ce în ce mai nervoși de la scumpirile în lanț ale benzinei și motorinei. Păi, ăștia-s doar 1%?! Pericol mare de tot!

1 comentarii:

Anonim spunea...

poza din filmul Goodfellas...stricam imaginea unor Robert de Niro sau Joe Pesci, asociindu-i cu mizerabilii ce conduc Romania

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”