Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 aprilie 2012

Consiliul Judeţean Suceava, acuzat de un pseudo-institut că a sprijinit editarea unei cărţi care are pe copertă fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel acuză Consiliul Judeţean Suceava că a sprijinit editarea cărţii "Păţania lui Somnorilă", care are pe copertă fotografia Căpitanului Mișcării Legionare Corneliu Zelea Codreanu. "Lansat ca un volum de poezii pentru copii am fost şocaţi (sic!) să observăm pe Coperta patru fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu, conducătorul Mişcării legionare", spun reprezentanţii Institutului Elie Wiesel într-un comunicat publicat de hotnews.ro.

Autorul cărții pentru copii "Păţania lui Somnorilă" este dl. George Ungureanu, vechi legionar, fost deținut politic anti-comunist condamnat de 5 ori la moarte, un model exemplar al sacrificiului de sine pentru apărarea ideii naționale și un erou real în fața căruia tineretul de astăzi ar trebui să se plece umil și plin de venerație. Contestatarii săi sunt reuniți într-un pseudo-institut care poartă numele unui impostor dovedit și demascat chiar de către evreii săi: Elie Wiesel. Un „Institut” care își desfăsoară activitatea sub numele unui escroc internațional, fiind stipendiat de către acesta și complicii săi, nu are niciun fel de legitimitate științifică și nicio autoritate morală.

În studioul B1 TV, realizatorul filosemit Andrei Bădin cere prelucrarea lui Gheorghe Flutur la Muzeul Holocaustului din Washington, după „modelul Dan Șova”. Traseistul politic Aurelian Pavelescu blamează Mișcarea Legionară, „uitând” de articolele sale publicate în anii 90 în revista „Noua Dreaptă” (aflate în arhiva Lupta NS), pe când parazita Partidul Dreapta Națională unde a deținut chiar funcţia de preşedinte între 1994 şi 1996.

Pe pagina de gardă a cărţii "Păţania lui Somnorilă" apar coordonatele Consiliului Judeţean Suceava şi ale Centrului Cultural Bucovina, o instituţie subordonată CJ Suceava. De asemenea, afişul de lansare a cărţii arată că ceremonia de lansare a fost sprijinită şi de Muzeul Bucovinei, instituţie subordonată şi ea Consiliului Judeţean.

Potrivit presei locale, la lansarea cărţii a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie. Vasile Ilie, citat de Monitorul de Suceava, a declarat la eveniment că volumul este un omagiu adus "unui scriitor care a biruit timpul, supravieţuind anilor grei de temniţă în care s-au convertit nu mai puţin de cinci condamnări la moarte".

Contactat telefonic de HotNews.ro, Vasile Ilie, vicepreşedintele CJ Suceava, a declarat că nu a participat la lansarea cărţii şi că nu dă "interviuri prin telefon", după care a închis.

Autorul cărţii este George Ungureanu, acum în vîrstă de 100 de ani. Institutul Elie Wiesel susţine că, potrivit volumului autobiografic Prin labirintul vieţii (Editura Musatinii, Suceava 2010), George Ungureanu a fost membru activ al Mişcării legionare, iar în perioada Statului Naţional Legionar, el a fost numit prin Decret al Consiliului de Miniştri, comisar de românizare la întreprinderea Textilă Română "Nobert Juster".

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România susţine că este "inexplicabil şi revoltător să asistăm la susţinerea şi promovarea imaginii, de către conducerea Consiliului Judeţean Suceava, a unui fost legionar care a luat parte activ la politica antisemită a statului".

4 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo!
Copiii trebuie sa fie educati in spirit national.
Sa stie si generatiile viitoare despre bravii legionari care s-au jertfit pt neam tara si credinta ortodoxa. De asemenea ar trebui sa stie ce s-au intamplat cu ei in inchisorile comuniste, cat au suferit pt ca nu s-au lepadat de credinta stramoseasca si cate mii au murit. De asemenea sa fie invatati la scola cati ani legionarii au luptat in munti cu arma in mana impotriva comunismului ce veneau din Rusia, culmea, prin evrei. Mai exact cat a suferit romanul din cauza strainilor. RUSINE celor de azi care nu arata care sunt adevaratii criminali si rusine ca din victime n-au indoctrinat si ne-au facut criminali. Sa vorbeasca nu despre cei o suta de evrei omorati in celebrul pogrom din Bucuresti care a fost facut de tigani comandati ca sa denigreze pe legionari, ci sa vorbeasca despre miile de romani legionari omorati de rusii de origine evreiasca. Acesta este adevarul!

Adina T. spunea...

Mare circ pentru nimic. Sunt de panaramă evreii ăștia. Nu degeaba s-au săturat toți de ei și la un momentdat au vrut să se scuture de ei ca de pureci.
Poza Căpitanului apare undeva în fundal, printre alte poze aflate în încăperea autorului.

Anonim spunea...

Ce nenorociti!! Astia nu se mai opresc cu cererile lor impertinente si de-a dreptul idioate??!!!

stef spunea...

Acum am vazut mai clar ca fotografia inramata a lui Corneliu Zelea Codreanu este inclusa se fapt in alta poza care-l prezinta pe autor in camera sa – Dupa mintea putorilor jidanesti autorul trebuia sa-si mute pozele si tablourile de prin locuinta! – Actiunea acestor scheunatori devine penala avand in vedere situatia si contextul in care fac atata galagie.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”