Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 19 aprilie 2012

Partidul “Totul pentru Țară”: A trecut în veșnicie General (r) Ion Maxim. PREZENT!

Conducerea Centrală și Senatul Partidului “Totul pentru Țară” anunță cu durere încetarea din viață după o scurtă suferință purtată cu demnitate și discreție, a camaradului nostru Ion Maxim, șeful filialei Cluj și vicepreședinte al Partidului în perioada 2oo5-2o11.

Suflet bun și luminos, răspîndind permanent împrejur dragoste și optimism, camaradul nostru Ion Maxim a fost unul din acei cruciați ai secolului XX, luptători împotriva Comunismului ateu, care au renunțat la tot pentru a apăra creștinătatea aici, la marginea de Est a Europei, și care au transfigurat anii grei de suferință petrecuți în închisorile comuniste într-o trăire lăuntrică superioară. Un echilibru sufletesc perfect, o eleganță sufletească rar întâlnită, o fermitate permanent însoțită de blândețe, consecvență de fier în lupta națională, iată doar câteva din liniile ce ar putea creiona profilul moral al acestei aristocrații a spiritului create de școala lui Corneliu Codreanu și căreia i-a aparținut și Ion Maxim.

Originar din ținutul Botoșanilor, din satul Vorniceni, unde s-a născut în 1925 într-o familie de țărani mijlocași, a urmat școala militară, devenind ofițer de carieră. Apartenența la Mișcarea Legionară l-a făcut să nu precupețească nici siguranța personală și a familiei, și nici cariera militară, fiind unul dintre acele grade militare care au participat din interiorul Armatei la activitatea subversive de rezistență anticomunistă.

Este arestat în 1948, la Roman, și condamnat de Tribunalul Militar Iași la 8 ani de temniță pentru “crima de uneltire împotriva orânduirii socialiste”, pedeapsă pe acre a executat-o integral. A fost degradat și tot restul vieții a fost nevoit să presteze munci sub nivelul pregătirii sale intelectuale.

După 1990 s-a implicat activ în recoagularea vechilor luptători în cadrul Asociației Foștilor Deținuți Politici din Cluj, precum și în cadrul Partidului Pentru Patrie (Totul pentru Țară) și Fundației Bunavestire.

În anii din urmă i-au fost redate statutul de militar de carieră și gradele militare, fiind avansat, conform vechimii, la gradul de general în rezervă.

Camaradul nostru a fost condus pe ultimul drum miercuri 18 aprilie, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca, fiind înmormântat cu onoruri militare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”