Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 29 aprilie 2012

“Românii din Timoc” – o carte din anul 1943

În anul 1943 Anton Golopenţia şi C. Constante editau cea mai cuprinzătoare colecţie de izvoare referitoare la românii din Valea Timocului (care regiune cuprinde părţi din Serbia şi Bulgaria). Din păcate volumul a fost tipărit în doar 10 exemplare, ceea ce îl transformă într-o raritate, nu ştiu câte biblioteci din România au acest volum în colecţiile lor. Cele trei volume ale cărţii “Românii din Timoc” sunt disponibile acum pe internet mulţumită domnului Dacian Dumitrecu, care le-a publicat pe pagina sa România Carnavalului.
Cărţile se găsesc pe scribd.com: volumul Ivolumul IIvolumul III. Spor la citit, dacă vreţi să aflaţi mai multe despre românii din Timoc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”