Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 mai 2012

In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu

Manifestările închinate lui Ion Gavrilă Ogoranu încep vineri!

A devenit deja o tradiție ca instituțiile de cultură din Alba Iulia să omagieze în cursul lunii mai personalitatea exemplară a celui care a fost cel mai reprezentativ erou al Rezistenței anticomuniste din România – Ion Gavrilă Ogoranu.

În acest an, de Sfânta Sărbatoare a Înălțării Domnului, în data de 24.05.2012, ora 11.30, prin grija Fundației “Ion Gavrilă Ogoranu”, se vor pomeni, la Biserica Greco-Catolică din Galtiu, eroii neamului românesc, cei morți pe câmpurile de luptă, uciși în lagare si închisori, luptătorii pentru libertatea și demnitatea poporului român în rezistența din munți și de pe tot întinsul patriei. Se vor pomeni numele lui Ion si Ana Gavrilă, a lui Petru Săbăduș, a tinerilor din Grupul Carpatin Făgărășan și din grupurile de rezistență din Munții Apuseni (Mr. Nicolae Dabija, frații Macaveiu, frații Șușman, Cpt. Diamandy, frații Spaniol, și mulți alții).

Vineri, 25.05.2012, ora 11.00, la Sala Unirii, în cadrul Muzeului Național al Unirii, se organizează un simpozion in memoriam – Ion Gavrilă Ogoranu, care va cuprinde comunicări și dezbateri legate de ultimele descoperiri din arhive privind rezistența anticomunistă. Sunt invitați cercetători și autori de lucrări istorice de la Muzeul Unirii, CNSAS, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Sunt așteptați tineri din liceele din Alba Iulia interesați de istoria recenta, studenții universității albaiuliene, precum și toți cei care păstrează memoria cu totul specială a omului, scriitorului și eroului Ion Gavrilă Ogoranu.

Fundatia “Ion Gavrilă Ogoranu”,

Presedinte,

Coriolan Baciu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”