Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 19 mai 2012

Presa ungară exultă: Echipa “maghiară” CFR Cluj câştigă titlul în România!

Jurnaliştii din ţara vecină acordă spaţii largi, în presa de astăzi, triumfului echipei lui Arpard Paszkany în Liga I. “CFR a întors de la 0-2 rezultatul cu rivala locală Universitatea şi a câştigat, după o partidă de un înalt nivel fotbalistic, ediţia 2011-2012 a campionatului român de fotbal. Din 2007, echipele bucureştene nu au mai câştigat titlul în România şi s-ar putea repeta scenariul din perioada 1921-1928.

După titlurile adjudecate în 2008 şi 2010, CFR devine campioană şi în 2012, indiferent de rezultatele ultimei etape”, notează Nemzeti Sport. “Echipa omului de afaceri Paszkany Arpad a învins Universitatea Cluj, cu scorul de 3-2, la finalul unui meci dramatic. Din cauza speculaţiilor de trucaj, federaţia română a încredinţat meciul unui arbitru străin. CFR-ul a început să marcheze goluri în momentul în care echipa adversă a rămas în inferioritate numerică. Din cauza patronului Paszkany Arpad, CFR Cluj este considerată echipa maghiară din campionatul României, chiar dacă nu are nici un jucător de origine maghiară în lot. Dar nici jucătorii români nu se regăsesc în număr mare în culorile CFR-ului”, susţine portalul index.hu, citat de Magyar Nemzet. “După un meci dramatic, echipa maghiară CFR Cluj câştigă titlul în România” – titrează portalul pepsifoci.hu. “Echipa maghiară, campioană la fotbal în România”, scriu jurnaliştii de la facepress.hu.
„CFR Cluj şi-a asigurat al treilea titlu de campioană a României. Echipa din Transilvania a învins în rejucarea derbiului local cu rivala Universitatea cu scorul de 3-2. Cu acest succes, echipa pregătită de Ioan Andone este campioană indiferent de rezultatele din ultima etapă”, notează cotidianul german „Der Spiegel”.

„2008, 2010, 2012- CFR Cluj continuă ciclul de titluri câştigate din doi în doi ani în România. Echipa din Transilvania s-a impus în faţa rivalei locale, Universitatea, cu scorul de 3-2, şi şi-a asigurat titlul de campioană. Golul victoriei a fost marcat în minutul 89 dintr-un penalty controversat”, consideră jurnaliştii de la kicker.de.

2 comentarii:

Ion Olteanu spunea...

Cati unguri joaca la aceasta echipa maghiara?! Este antrenorul ungur?!

Lupta NS spunea...

Nu la asta se refera presa din Ungaria.

In istorie, CFR a fost perceputa ca o echipa maghiara pentru ca in 1940, dupa Diktatul de la Viena, echipa a ales sa joace in campionatul Ungariei, gest considerat de romani drept o tradare. In schimb, Universitatea Cluj a ales sa se mute la Sibiu si sa joace in campionatul Romaniei. Motiv pentru care CFR a fost considerat de atunci ca fiind un club unguresc si cu el tin toti ungurii din zona. U Cluj este considerata echipa romanilor, toti patriotii din zona fiind suporterii lui "U".

Al doilea motiv este ca Arpad Paszkany, maghiar, este considerat un agent al intereselor unguresti. Lucru dovedit de multa vreme.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”