Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 13 iunie 2012

Gheorghe Jijie: PREZENT!

O noua veste trista pentru lumea legionara: Gheorghe Jijie, acest simbol al demnitatii romanesti, trecut neincovoiat prin suferintele din inchisorile comuniste, s-a mutat la ceruri, rarind si mai mult randurile celor ramasi sa continue idealul pentru care aceasta generatie a adus un prinos de suferinta si de jertfa. Trupul neinsufletit va fi depus astazi la biserica Sf. Ilie Gorgani iar slujba inmormantarii va avea loc joi, 14 iunie, la ora 12.

Dupa caderea regimului comunist, Gheorghe Jijie s-a Implicat neobosit in lupta pentru restabilirea adevarului asupra generatiei intemnitate. A indeplinit functia de vicepresedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Luptatori Anticomunisti si este autorul mai multor lucrari memorialistice despre figuri de seama ale Miscarii Legionare care au platit cu suferinta si cu viata pentru idealul lor: savantul George Manu, Nicolae Patrascu, sau Vica Negulescu.

Atitudinea verticala pe care nu a parasit-o toata viata si intreaga sa activitate a impresionat si romani de buna credinta din afara lumii legionare. Astfel, Gheorghe Jijie a fost onorat cu Premiul pentru Demnitate Romaneasca acordat in acest an de catre Fundatia Aiud.
Intr-un final, atingand frumoasa varsta de 93 de ani, implinindu-si cu prisosinta datoria sfanta fata de Dumnezeu si neamul sau, Gheorghe Jijie a urmat chemarea Legiunii biruitoare din ceruri si a plecat alaturi de camarazii sai. Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii sai!

Fundatia "George Manu"

Sursa: Sentinela

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”