Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 4 iunie 2012

Scandal cu acuzații de „antisemitism” în Thuringia: „Boicotați produsele israeliene”

Politicieni din Germania s-au pronunţat împotriva campaniei întreprinse de primarul oraşului Jena (Thuringia) şi care are drept scop boicotarea mărfurilor israeliene.

Criticii îl acuză pe social-democratul Albrecht Schroter de „aţâţarea antisemitismului” prin sprijinirea apelului filialei germane a Pax Christi, mişcare catolică internaţională pentru pace, de a nu cumpăra mărfuri israeliene.

Kevin Zdiara, vicepreşedintele Asociaţiei Prieteniei Germano-Israeliene (DIG) din capitala Thuringia, Erfurt, a comparat tentativa de boicot cu lozinci din perioada epocii național-socialiste: „Nu cumpăraţi de la evrei".

Albrecht Schroter respinge acuzaţiile de antisemitism şi afirmă că „scopul său este cerinţa de etichetare obligatorie a mărfurilor produse în aşezările israeliene ilegale” de pe teritoriile palestiniene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”