Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 6 iunie 2012

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“ 2012


Dragi studenţi,

Suntem fericiţi să vă oferim posibilitatea de a lua parte la cursurile Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti“, care se va desfăşura pentru prima dată anul acesta, între 23-27 iulie. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul de înscriere pe site-urile www.istoriecontemporana.ro sau www.fenomenulpitesti.ro până vineri, 6 iulie (inclusiv) şi să îl trimiteţi la scoaladevara@istoriecontemporana.ro sau scoaladevara@fenomenulpitesti.ro. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe acealaşi site-uri luni, 9 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa studenţilor vor fi suportate de către organizatori.
Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“ este un proiect de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi www.fenomenulpitesti.ro. Dorim să oferim şansa tinerilor studenţi din întreaga ţară să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Vom îmbina prelegerile şi dezbaterile cu proiecţii de filme documentare, vizite în fostele închisori şi spectacole de teatru, toate într-o ambianţă plăcută şi relaxată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”