Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 22 iulie 2012

ROMÂNIA TOTALITARĂ: Parchetul Tribunalului Bucureşti cere dizolvarea Partidului „Totul pentru Țară” pe motiv că ar fi un partid ...„fascist”

Parchetul Tribunalului București cere dizolvarea Partidului „Totul pentru Țară”, singurul partid naționalist din România. Acuzațiile absurde sunt demontate de către președintele partidului, Coriolan Baciu.

La nouă luni după ce Partidul Pentru Patrie şi-a schimbat numele în Partidul Totul pentru Ţară, practic revenind astfel la vechea denumire a partidului legionar din interbelic înfiinţat de Corneliu Zelea Codreanu (foto) şi condus ulterior de către generalul Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul, formaţiunea este în pericol de dizolvare. Actualul preşedinte al partidului a declarat pentru RL că parchetul îi consideră urmaşii unei mişcări fasciste dar arată că acuzaţiile sunt aberante.

Mai concret, Parchetul a introdus, pe 13 iulie a.c., o acţiune la Tribunalul Bucureşti în care solicită magistraţilor să pronunţe o hotărâre prin care Partidul Totul pentru Ţară să fie dizolvat.Tribunalul urmează să ia în discuţie solicitarea procurorilor pe 3 septembrie, dacă parchetul nu va face o cerere de preschimbare a termenului de judecată fixat.

Contactat de România Liberă, actualul preşedinte al Partidului Totul pentru Ţară, Coriolan Baciu ne-a declarat că are cunoştinţă de demersul făcut de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi că procurorii cer dizolvarea întrucât partidul pe care îl conduce ar fi urmaşul Mişcării Legionare care este considerată o mişcare fascistă. În acest context, demersul parchetului apare ca ciudat ţinând cont de faptul că formaţiunea politică funcţionează din 1993 sub denumirea Partidul Pentru Patrie, denumirea fiind schimbată în noiembrie 2011 în Partidul Totul pentru Ţară. Chiar şi cu prima denumire, partidul era tot unul de credinţă legionară.

"În esenţă se cere dizolvarea pentru că suntem consideraţi ca fiind continuatorii Mişcării Legionare care este considerată o mişcare fascistă. Acuzaţia este aberantă. Noi existăm din 1993 şi în ultimii 19 ani am respectat întocmai prevederile Constituţiei şi legilor în vigoare. Niciun document al partidului nostru şi nicio acţiune făcută de noi nu a încălcat cu nimic legile în vigoare", ne-a declarat Coriolan Baciu.

Potrivit legii partidelor politice, o asemenea organizaţie se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; când realizarea scopului partidului politic este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia. Alte condiţii ţin de inactivitatea formaţiunii politice: nu a ţinut nici o adunare generală timp de 5 ani; nu a desemnat candidaţi, singur sau în alianţă, în două campanii electorale parlamentare succesive, în cel puţin 18 circumscripţii electorale, ceea ce nu e cazul Partidului Totul pentru Ţară.

Un alt caz de dizolvare a unei formaţiuni politice se referă la neîndeplinirea obiectivelor stabilite pentru un partid politic şi se poate constata când un partid politic nu obţine la două alegeri generale succesive un număr minim de voturi. Numărul minim necesar îndeplinirii condiţiilor este de cel puţin 50.000 de voturi la nivel naţional, pentru candidaturile depuse în oricare dintre următoarele scrutinuri: consilii judeţene, consilii locale, Camera Deputaţilor, Senat.

Scurt istoric al politicii legionare

Partidul Pentru Patrie a luat fiinţă în 1993 la iniţiativa unui grup de vechi luptători în Rezistenţa Naţională Anticomunistă, foşti deţinuţi politici şi luptători în munţi. În prezent preşedintele Partidului Totul pentru Ţară, denumire la care a revenit Partidul pentru Partie la începutul acestui an, este Coriolan Baciu din Alba Iulia. Printre personalităţile partidului legionarilor se găsesc cunoscutul actor Ernest Maftei sau şi mai cunoscutul luptător anticomunist, Ion Gavrilă Ogoranu, în prezent decedat, Nistor Chioreanu, Virgil Mateiaş sau Constantin Tănăsescu, potrivit datelor de pe pagina de internet a partidului.

Gavrilă Ogoranu a fost cel care a condus rezistenţa anticomunistă din Munţii Făgăraş de după al doilea Război Mondial.

Din punct de vedere istoric, la 10 decembrie 1934, lua fiinţă Partidul "Totul pentru Ţară" (TPT), la iniţiativa lui Corneliu Zelea Codreanu şi a generalului Gheorghe Cantacuzino-Grănicerul.

În declaraţia de înfiinţare a TPT, postată pe pagina de internet a partidului, generalul Cantacuzino-Grănicerul scria: "În consecinţă înfiinţez pe data de 10 Decembrie partidul politic „Totul pentru Ţară”, şi-l înfiinţez cu o singură condiţie, să recunoaştem cu toţii pe Corneliu Zelea Codreanu ca şeful nostru spiritual. Adepţii acestui partid îşi propun şi jură împreună cu mine să îndeplinească cu tenacitatea ceasurilor de tranşee, în ciuda tuturor adversarilor şi adversităţilor, următoarele: (...) înălţarea morală a poporului român; cinste, demnitate, ordine, dor de muncă şi credinţă în Dumnezeu (...), apărarea mereu legală a României în contra primejdiilor mereu crescânde cari o pândesc (...), dreptate şi pâine pentru toţi acei care muncesc, (...) o organizare monarhică de stat şi în stat adecvată nouilor împrejurări de viaţă românească, (...) pace şi bună învoire cu toţi cei ce vor respecta hotărârile României şi toate drepturile noastre de stat liber."

14 comentarii:

Anonim spunea...

Fratilor,incepe prigoana.Sa facem zid in jurul partidului,si sa ne aratam spiritul de jertfa.Poate acest lucru a fost lasat de Dumnezeu pentru a ne uni.
Dumnezeu cu noi si nimeni impotriva noastra!

Alin Sorescu spunea...

Se vede ca au ajuns la putere comunistii scoliti de Iliescu si Nastase, niste nemernici care vor continua sa atace opozitia nationalista, chiar daca este o opozitie de mici dimensiuni. Stanga cu radacini in PCR nu poate tolera niciun fel de opozitie.

Darius spunea...

E curioasa aceasta autosesizare(?) a Parchetului TMB. Vreun procuror mai zelos sau chiar un ordin de sus, de la noua putere stangista? Probabil ambele combinate. Cert e ca asistam la un abuz politic in toata regula pentru ca aici numai despre lege nu este vorba. Partidul este legal inregistrat, insemnele sunt legal inregistrate, nicio activitate care sa fie considerata macar suspecta de ceva ilegal. Un abuz, ce mai...

Dani Covasna spunea...

In 19 ani nimeni nu a mai avut atat de mult tupeu incat sa conteste legitimitatea partidului TPT. Probabil se apropie vremuri grele cu USL la putere, dar sa nu ne pierdem curajul, speranta si spiritul de luptatori. TOT CE-I ROMANESC NU PIERE!

Anonim spunea...

Furtuna intr-un pahar cu apa. Nu cred ca se va intampla ceva. Asa cum a spus si @Darius, partidul are toate actele in regula. Interzicerea partidului ar fi un abuz nemaintalnit din 1989 incoace.

TPT Timis spunea...

Trecem impreuna si peste acest nou atac al dusmanilor nostri dintotdeauna. Nimic nu ne poate opri, cel mult ne pot incetini. Dar mergem inainte!
Foarte inspirata alegerea imaginii!

Anonim spunea...

In sfarsit, cu ajutorul USL ne integram in Europa. ;) Concesiile facute pentru magariile facute in ultima vreme in incercarea de a detine controlul total asupra statului. Bolsevicii nu se lasa.

1Autonom spunea...

Indiscutabil e un abuz să fi târât prin tribunale de procurori sub acuzațiii false, absurde, stupide. Cred că e prea mult zel, dar nici ordinul politic nu este deloc exclius.
Trebuie să avem răbdare până în septembrie și să fim încrezători. Sunt convins că Partidul Totul pentru Țară va ieși mai întărit după această „poveste”.

petru borodi/Cluj spunea...

Nimenea nu poate contesta sau si contrazice ca satanizatiilor le este o groaza gregara de Iubitorii de Dumnezeu si Neam ! astfel fiind nu am de cat sa le aduc amite acestor fiinte dezumanizate si vasale iadului ca:

http://www.youtube.com/watch?v=tZjVlMvvsO8
TLC

Anonim spunea...

Niste nenorociti de neocomunisti amestecati cu neoliberali. Cum nu se poate mai rau. Impreunarea asta hidoasa nu putea fata decat monstrul care se manifesta cum vedem cu toti...

Iacobini A. spunea...

Colaborarea noastra continua indiferent de situatia politica actuala, chiar daca scrasnim din dinti de nervi vom continua lupta!

Anonim spunea...

E clara treaba in ce parte ne indreptam daca au ajuns si la asa ceva.

AltAutonom spunea...

Iacobini A.,
Evident că angajamentele rămân în vigoare indiferent de împrejurări. Rămâne cum am stabilit. ;)
Lupta continuă!

Ionut Morarau spunea...

Ionut Moraru- Presedinte "Fratia de Cruce"

In ciuda divergentelor pe care le avem vis-a-vis de partidul "Totul Pentru Tara" din punct de vedere al consecintelor avute asupra Miscarii Legionare dupa venirea lui Horia Sima la conducerea Miscarii, Asociatia "Fratia de Cruce" ca entitate juridica isi ofera sprijinul total fata de acest partid in lupta pe care o are de dus cu fortele iudeo-masonice din Romania si prietenii lor din Parchet.
Ar fi o imensa gresala ca in asemenea ceasuri sa nu strangem randurile intr-o problema care ne loveste pe toti cei ce iubum Miscarea Legionara si sa facem treaba celor care vor sa ne vada desfiintati. E timpul ca in aceasta problema sa lasam orgoliile idioate deoparte si sa discutam problema Horia Sima DUPA CE VA FI DECLARATA LEGALA MISCAREA LEGIONARA, a doua oara, prima oara fiind la Nurmberg. E timpul sa alegem prioritatea ZERO!!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”