Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 30 august 2012

Evreii din India, furioși că un magazin proaspăt deschis are numele "Hitler" și ca simbol o svastică

Un magazin de haine a stârnit numeroase controverse în India şi şi-a atras furia comunității evreiești din cauza numelui pe care proprietarul l-a ales: „Hitler”.

Proprietarul Rajesh Shah a declarat însă pentru The Times of India Daily că nu a ştiut mare lucru despre acest personaj istoric şi că a ales numele după porecla unui prieten de-al bunicului său, scrie rt.com

"Sincer, până să mi se aprobe numele magazinului, eu nu ştiam despre Hitler decât că era un om foarte sever. Am citit despre el pe Google, cu puţin timp înainte să îmi deschid afacerea”, susţine Rajesh Shah.

Acesta mai spune că numele a fost inspirat după porecla partenerului de afaceri al bunicului său, care era un om foarte strict.

Shah a spus că va renunţa la denumire doar dacă i se va oferi despăgubire pe „re-branding”, deoarece deja a investit 40.000 de rupii numai în panoul cu numele magazinului.

Comunitatea de evrei din Achmedabad este furioasă și înstigă la boicotarea magazinului. Unii membri ai comunităţii sunt de părere că Rajesh Shah se preface şi că ştia foarte bine cine era şi ce a făcut Hitler.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”