Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 25 august 2012

MADE IN CHINA: Vezi cum s-a prăbușit o autostradă la nici un an de la inaugurare


Țara discrepanțelor: în timp ce trei oameni au murit și alți cinci au fost răniți grav după ce o autostradă din China, care nu avea niciun an vechime, s-a prăbușit, presa chineza era acaparată de dezvelirea celui mai mare fotoliu din lume, într-un mall din Shangai, scrie "Daily Mail".

Deși economia Chinei continuă să crească într-un ritm alert, infrastructura țării este neglijată. La niciun an după ce a fost construită, o autostradă s-a prăbușit sub greutatea a patru mașini de mare tonaj, cauzând moartea a trei oameni și rănirea gravă a altor cinci. Cele patru TIR-uri au căzut de la peste 30 de metri înălțime. Acesta este doar unul dintre accidentele care au avut loc în China din cauza calității proaste a lucrărilor de infrastructură. În urmă cu doar zece luni, 24 de oameni au fost răniți într-un accident provocat de două trenuri care s-au ciocnit.
În timp ce infrastructura este într-o stare critică și pune în pericol viața cetățenilor, China nu încetează să își afișeze bogăția. În ciua accidentului grav de pe autostradă, presa chineză a fost acaparată de prezentarea celui mai mare fotoliu din lume, înalt de 6,7 metri și lat de 7,6 metri, într-un mall din Shanghai. Acesta va fi folosit ca scenă de weekend, pentru concertele artiștilor.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”