Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 14 august 2012

Marius Oprea: Niciun securist nu a fost condamnat. Torționarii au pensii imense

Istoricul Marius Oprea a declarat, luni, la Brasov, ca a facut sute de plangeri penale impotriva securistilor si fostilor activisti comunisti, insa nimeni nu a fost condamnat.

Director al departamentului de Investigatii Speciale din cadrul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Marius Oprea catalogheaza ca esec condamnarea comunismului, cat timp niciunul dintre cei care au efectuat crime in numele acestei ideologii nu a platit.

"Pana in 2010 am facut peste 400 de plangeri penale impotriva securistilor si activistilor PCR vinovati de crime. Apoi, lunar, primeam de la Parchetul General raspunsuri cu neinceperea urmaririi penale ori cu suspendarea cercetarilor, pe motiv ca faptele respective s-au prescris. Asa am ajuns sa nu avem nici un securist sau un activist in boxa acuzatilor", a precizat Marius Oprea, citat de Transilvania Expres.


"De la inceput nu am militat pentru condamnarea comunismului, ci a comunistilor. Nu poti aduce in fata instantei o ideologie - fiindca, vorba unui procuror, trebuie sa stii prenumele comunismului, data nasterii si adresa lui pentru a putea fi citat - dar ii poti condamna pe cei care se fac vinovati de crimele in numele lui", a completat Oprea.

El a spus ca, in Romania, comunismul nu a disparut, ci s-a "privatizat", beneficiarii acestui proces fiind fostii activisti, militieni si securisti, estimati la 10.000, "care s-au regrupat rapid in 1990 si se bucura si acum din plin de averi, pozitii si privilegii, atat ei, cat si fiii lor".

"Un securist tortionar are pensie de 70 de milioane, in timp ce victima sa, un fost detinut politic, abia daca are sapte milioane", a concluzionat istoricul Marius Oprea.

2 comentarii:

ANCA spunea...

Cred ca fiecare generatie are lupta ei si sansa ei de a lasa ceva in urma . Cred ca acum a venit randul generatiei mele sa dea batalia ei pt. a curata tara de aceasta pleava , de buruienile astea comunisto-staliniste de scaietii acestia care se agata cu indarjire si vor sa ne fure mostenirea noastra , demnitatea noastra , credinta noastra . Haideti sa dezradacinam tot raul si toata mizeria si sa ne eliberam sufletele de veninul ce l-am adunat in toti acesti ani de regim securist de teroare , sfidare si umilinta .

Anonim spunea...

cu mentiunea ca activistii sunt in PSD iar securistii in PDL, deci ambele mafii trebuie distruse, imediat si SIMULTAN.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”