Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 17 septembrie 2012

În timp ce lucrările la Monumentul Martirilor Anticomuniști de la Pădurea Verde au fost sistate de actualul primar, Nicolae Robu aleargă la București pentru fonduri destinate exclusiv interesului comunității evreiești: „reabilitarea Sinagogii Cetate”

Ambasadorul statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer, şi primarul Nicolae Robu au participat, duminică seara, la sărbătoarea Roş Haşana – Anul Nou evreiesc. Alături de membrii comunităţii evreieşti din Timişoara, în Sinagoga din Iosefin au mai fost prezenţi reprezentanţi ai cultelor din oraş, dar şi Mika Savidge, ataşatul Ambasadei SUA la Bucureşti pe probleme de drepturile omului.


Acesta a vorbit comunităţii evreieşti despre Israel şi evoluţia ţării şi despre importanţa legăturilor cu membrii comunităţii evreieşti. „Să aveţi un An Nou fericit!”, a spus, duminică seara, şi primarul Nicolae Robu, aflat la sărbătoarea comunităţii evreieşti din Timişoara. Cadoul oferit de acesta comunităţii, ce numără azi aproximativ 600 de persoane, este „promisiunea ca, peste un an, Sinagoga Cetate să fie renovată şi reabilitată, astfel încât să aibă strălucirea de altădată, iar comunitatea evreiască, timişorenii, dar şi turiştii, să se poată bucura de ea”

Primarul Nicolae Robu a mai spus că, în acest sens, a discutat cu Puiu Haşotti, ministrul Culturii „Am fost la Bucureşti şi am discutat cu ministrul Culturii şi i-am cerut sprijin pentru reabilitarea Sinagogii Cetate. Dânsul mi-a promis ferm suport şi introducerea, în 2013, a acestui obiectiv într-un program guvernamental dedicat clădirilor-monument. Trebuie acum întocmită rapid o documentaţie şi să o transmitem la Bucureşti, a explicat primarul Nicolae Robu. După discursurile oficialităţilor, cei prezenţi au asistat la rugăciunea de Roş Haşana şi apoi au servit, conform tradiţiei, mere şi miere pentru ca anul ce vine – 5773 – să fie „bun şi dulce”.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O mizerie de om acest primar si jegurile din imagine.
1488
Die jude keine menschen.

Anonim spunea...

Du bist kein Mensch!
Corneliu

SD88 spunea...

Ai apărut, Corneliu?!...
Ești chiar vechiul meu „prieten”???

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”