Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 20 septembrie 2012

Soldatul sovietic în acțiune

Berlin – 1945, imediat dupa capitularea Germaniei. Un soldat sovietic “confiscand” bicicleta unei trecatoare. Fotograf necunoscut. Sigur ca da, asta e soarta invinsilor, ar spune unii. Odata cu invadarea Germaniei, armatele Aliatilor le-au adus nemtilor “civilizatia” si “democratizarea”. Si au vazut nemtii imediat pe pielea lor ce inseamna asta. Conform unei dispozitii a comandamentului aliat de ocupatie, puteau face obiectul “rechizitionarii” legale sau abuzive, masinile de cusut, bicicletele, aparatele de radio, gramofoanele si becurile de iluminat (sic!). Dar mai ales ceasurile, atat de dragi mujikului rus. Era doar un mic hatar facut soldatului sovietic, sa nu vina cu mana goala acasa. Si asa fabricile si tehnologia germana, demontate cu grija, luasera deja drumul Americii si Rusiei, prada de razboi. Ba chiar si personalul acestor fabrici, pe post de sclavi ai invingatorilor.
 Ca sa nu mai vorbim de operele de arta. Iar femeia din imagine a scapat usor. Alte sute de mii, de la fetite de 10 ani pana la octogenare n-au scapat de furia sexuala a soldatilor aliati. Atat americani, cat si rusi deopotriva. Ca sa nu mai vorbim de violurile in masa comise de trupele coloniale franceze. Si mai au unii tupeu sa vorbeasca acum despre asa-zisele crime ale Armatei Romane in Rusia. In fine, poate intr-o zi, sper cat de curand, sa se scrie si istoria adevarata a celui de-al doilea razboi mondial. Pana atunci, astfel de imagini vorbesc de la sine. Oricat ar manca cacat diversi pseudo-istorici, nu vor putea niciodata arata astfel de imagini avand drept protagonist vreun soldat german in tarile ocupate de cel de-al Treilea Reich.


Sursa: www.cornelyu.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”