Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 9 noiembrie 2012

Dictatura vine în culorile curcubeului. Culmea tupeului, Remus Cernea: „Voi proteja drepturile religioase din Constanţa”

Da, este adevărat. Remus Cernea chiar ne-a oferit un interviu. De ce? Pentru că, asemenea tuturor politicienilor, care-şi aduc aminte de problemele cetăţenilor doar în campanie electorală, nu poate să rateze nici o posibilitate de reclamă, iar noi n-am putut să ne abţinem.

Domnul Remus Cernea, consilierul premierului pe probleme de mediu, şi-a adus aminte, potrivit propriilor sale afirmaţii, de delfinii şi căluţii Mării Negre, care au neapărat nevoie de ajutorul lui. El se va ocupa şi de problemele cetăţenilor, la fel ca Mircea Banias, cu care merge cot la cot într-o cruntă bătălie politică, într-un oraş în care oricum PSD „taie şi spânzură” şi care se face remarcat în ţară prin absenţa ordinii publice, a parcurilor sau a curăţeniei, însă campion naţional la show-uri porno şi pachete cu făină şi mălai, prin sponsorizarea exclusivă a municipalităţii locale. Mă rog, cine credea că viaţa de politician e uşoară, se înşală. Banias este un exemplu nefericit: după nişte ani buni de pupat PDL pe toate părţile dorsale, a emigrat în partea ailaltă. E greu s-o dai în pupăceli franţuzeşti cu unii pe care i-ai înjurat ani de zile, poate da bătăi de cap dimineaţa după trezire. Dar nu de încurcăturile şi bâlbâielile conjuncturale ale d-lui Banias este vorba, aşa că revenim la Cernea.

Cernea candidează la Colegiul 9 Camera Deputaţilor, Constanţa. Incapabil să motiveze de ce a ales tocmai Constanţa, deşi l-am întrebat de vreo două-trei ori, perioadă în care a „dres-o” cu delfinii, parcurile eoliene, parcurile de plimbat minori în faţa homosexualilor atât de dragi domniei sale, Cernea a reuşit, într-un final, să explice de ce el are dreptate şi democraţia în concepţia sa este corectă, iar „celelalte democraţii” nu. Mai mult, după deja consacratele asedii anuale asupra manualelor de religie din şcoli, Cernea şi-a adunat trupa militantă pentru a proteja... ţineţi-vă bine: drepturile religioase ale minorităţilor! Dar, să vedem, mai exact, ce-a ieşit:

Reporter: Problemele cetăţenilor sunt, în principiu, aceleaşi în toată ţara. De ce tocmai Constanţa?
     Cernea: Judeţul Constanţa are anumite teme, care îi sunt specifice. De la chestiuni care ţin de Marea Neagră. Protejarea delfinilor, de exemplu şi a altor specii care sunt supuse unor presiuni din partea activităţii umane. (...) Eu sunt în situaţia acum de a asimila cât mai multe informaţii şi încerc să mă pun la curent cu problemele oraşului şi cred că o fac într-un ritm destul de alert. (...)
     Reporter: Să ne îndepărtăm de problemele de mediu şi să ne axăm pe alte probleme specifice. De-a lungul timpului, aţi militat pentru drepturile minorităţilor de orice fel. Cum abordaţi problemele lor? Nu neapărat etnice, ci şi cele sexuale.
     Cernea: Şi religioase... şi religioase! De toate tipurile. Cred că România este patria comună a tuturor cetăţenilor săi. Indiferent de natura acestora. În activitatea mea civică, de 12 ani şi de când am intrat în politică (2009), am susţinut drepturile minorităţilor. (...) În Constanţa, cu experienţa mea acumulată până acum, voi veni în sprijinul acestor minorităţi. Voi încerca să ajut la rândul meu, pentru ca fiecare cetăţean să se simtă mândru de identitatea sa şi sunt premise foarte bune în acest sens.
     Reporter: În urmă cu câteva zile, a avut loc în Bucureşti un incident, cu reprezentanţi ai comunităţii gay, la SNSPA. Cum veţi proceda pentru ca ceea ce s-a întâmplat în Capitală să nu reprezinte un precedent şi pentru Constanţa?
     Cernea: Şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost agresat pe stradă în urmă cu câteva săptămâni. Şi incidentul de la SNSPA. De asemenea, eu însumi am fost victima unei agresiuni fizice din partea unui membru al Legiunii Arhanghelului Mihail (n.r. ?!). Va trebui să fie făcute eforturi politice şi civice pentru a limita, izola şi condamna astfel de răbufniri. Întotdeauna, când astfel de incidente se vor petrece, mă voi număra printre cei care le vor condamna ferm.
     Reporter: Mai exact? Prin ce mijloace?
     Cernea: Trebuie ca organele statului să intervină. Am înţeles că va fi demarată o anchetă la SNSPA. Trebuie monitorizată activitatea grupurilor tinerilor extremişti. Sunt tineri dezorientaţi, care se lasă pradă unei gândiri intolerante. Astfel de grupuri trebuie descurajate.
..................................
     N-a reuşit să lămurească modul în care acţionează în societate pentru prevenirea incidentelor violente şi, mai ales, de ce are nevoie Dobrogea, de altfel model de multiculturalitate pentru Europa, de spiritele agitate ale ONG-urilor, preocupate cu gălăgie, 24 din 24. Însă, am aflat cum se vor preveni incidentele violente tocmai de la susţinătorii minorităţii gay. După evenimentul de marţi seară de la SNSPA, Miliţia Spirituală a emis un apel public de condamnare, prin care cerea, totodată, sprijinul altor ONG-uri pompate cu bani din toate direcţiile. De exemplu, printre susţinătorii „pacifişti” şi care îndeamnă la iubire mai mult sau mai puţin încadrată în normele morale, se află şi cea care se semnează Rodica Grindea: “Vă rog mult, renunțați la pasivitate, judecați-i, pedepsiți-i, stârpiți-i!” Este relevant: după atitudinea de victimă, care asigură succesul temporar, violenţei i se răspunde cu apel la… violenţă. O manieră obraznică de manifestare în societate, venită tocmai din partea celor care se bat cu cărămida democraţiei în piept, dar cărora le curg balele dictaturii pe la bot.
     În ceea ce priveşte eventualele plânsete şi victimizări în grup, în spiritul ameninţărilor primite în ultimile zile de la adepţii „iubirii şi păcii”, felicitările se pot trimite AICI şi AICI.
-VA URMA-
Marius Florian / Opinia Socială
Pe aceeași temă:

EXCLUSIV Depravare în învăţământul de stat: “Gayfest” la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative



2 comentarii:

cronicas spunea...

o jigodie si cernea asta.

PrintulTrac spunea...

E tara noastra!!! Nu intelegeti, va mai explic o data ... E TARA NOASTRA!!! Incercati sa ne jigniti/ desconsiderati, sa poluati sufletul natiunii... E TARA NOASTRA!!! asa ca pregatiti-va sa suferiti abominatiuni ale vremurilor.Ne spui "tineri dezorientati" principiile noastre sunt mai vechi decat timpul, dar ale tale "calugar al imoralitarii" Remus Cernea ?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”