Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade
luni, 25 februarie 2008
Procesul lui Gerd Walther
Al doilea proces al Auschwitzului a fost deschis in Berlin pe 12 februarie, iar totul a indicat catre un nou proces ``de fatada``. Atat numele judecatoarei cat si cel al avocatei au fost ascunse publicului, iar acuzatul a primit decizia de deschidere a procesului, un act care contine acele nume, de abia in sala de proces. Judecatoarea Pelcz, de origine poloneza, nu i-a acordat acuzatului deloc posibilitatea de a isi exercita dreptul la propria aparare, dupa care acesta a refuzat asistenta juridica a unei avocate de origine asiatica, a carei nume a ramas necunoscut publicitatii. In cele din urma insa, aceasta a cerut sa fie eliberata de indatoriile ei, ca si reprezentat al apararii, si a urmat o inlocuire in plina desfasurare a procesului, un lucru fara precedent.
Judecatoarea Pelcz a facut pe deasupra tot posibilul pentru a asigura conditiile necesare unui proces secret, interzicand luarea notitelor de orice fel celor cativa participanti din sala in timpul desfasurarilor , respectiv interzicand microfoanele facandu-le acestora aproape imposibila perceperea discutilor din sala de judecata.
Dupa incercari zadarnice de invinuire a acuzatului de complicitate la crima unui anume Klaus Wowereit, care fusese vazut recent la Love Parade , dupa punerea sub semnul intrebarii a integritatii psihice a lui Gerd Walther de catre judecatoare (acesta refuzand sa raspunda cu ``da``sau ``nu`` la intrebari, evitand astfel un proces de ``cinci minute``) si dupa esecul aducerii unor dovezi clare in favoarea acuzatilor de ``crime nationalsocialiste``, acuzatul a tinut sa ii aminteasca avocatului sau ca Germania a ajuns la fel ca si Uniunea Sovietica iudeo-bolsevista din cartea ``The Gulag Archipelago`` a lui Alexander Solschenizyn si care cu siguranta s-ar afla pe biroul judecatoarei Pelcz.
Concluzie: cauzele si adevarata desfasurare a holocaustului nu se afla in agenda justitiei din Germania, cercetarile stiintifice sunt nedorite, de unde si comparatia acuzatului a tari sale natale cu Uniunea Sovietica stalinista.Dupa Altermedia Germania
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”