Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 21 martie 2008

Activistii anti-NATO se incalzesc la frontiera romano-bulgara

Sase activisti anti-NATO, membri ai unei organizatii de factura anarhista din Germania, au fost opriti, joi seara, in jurul orei 20.00, la punctul de trecere a frontierei Calafat. Cei sase, cetateni germani cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani, intentionau sa intre in Romania cu un autoturism si un microbuz in care transportau mai multe materiale anti-NATO si anti-globalizare.Ca urmare a controlului celor doua mijloace de transport folosite de activistii germani, au fost descoperite CD-uri, reviste, afise, pliante si insigne cu mesaje impotriva Summitului NATO programat pentru perioada 2-4 aprilie. Conform unui comunicat comun SRI–MIRA, materialele transportate de activistii germani „urmau a fi folosite in organizarea unei actiuni protestatare anti-NATO cu potential violent, cu ocazia Summitului Aliantei Nord-Atlantice de la Bucuresti“. Verificarea turistilor germani s-a facut, conform aceleiasi surse, „in contextul aplicarii masurilor speciale stabilite pentru frontiera de stat a Romaniei, in scopul prevenirii si combaterii actelor ilegale care ar putea aduce atingere securitatii nationale si ordinii de drept“. Luc
ratorii Serviciului Roman de Informatii impreuna cu politistii de frontiera efectueaza, in prezent, verificari specifice in astfel de cazuri, urmand ca la finalizarea acestora sa fie luate masurile legale.ONG-urile sar in apararea suspectilorIeri, in sprijinul potentialilor protestatari anti-NATO au sarit activistii autohtoni reprezentati de Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR-CH). Conform celor doua ONG-uri, daca motivul real al retinerii si refuzului de acces in Romania al celor sase cetateni germani este detinerea si incercarea de introducere în România a unor materiale anti-NATO si anti-globalizare, atunci „statul român încalca grav mai multe drepturi fundamentale ale unor cetateni europeni - dreptul la libertatea personala, la libera circulatie si la libertatea de exprimare“. Paznicii democratiei de la Bucuresti ameninta autoritatile ca, daca nu va fi respectata legislatia in vigoare, vor face cunoscuta imediat „aceasta grava situatie tuturor partenerilor lor internationali, organizatii si organisme de aparare a drepturilor omului“. Activistii anti-NATO intrati astfel in vizorul autoritatilor romane, dar si activistii celor doua ONG-uri autohtone risca sa se aleaga cu interdictia de a mai patrunde pe teritoriul Romaniei doar daca se demonstreaza ca exista indicii temeinice conform carora ei constituie o amenintare la ordinea publica, securitatea nationala sau sanatatea publica. Media Link
Nici Agentia de Monitorizare a Presei si nici APADOR(CH) nu am auzit sa apere dreptul la exprimare al nationalistilor. Dimpotriva, Agentia de Monitorizare a Presei este cunoscuta pentru sprijinul acordat DOAR orgaizatiilor de extrema stanga, anarhiste, homosexualilorsi minoritatilor rasiale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”