Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 13 mai 2008

Lansare de carte: Autor, badia Gavrila Ogoranu

Editura Marist a lansat, la Targul de carte Alba Transilvana, o marturie crestina tulburatoare: "Iuda", ultimul roman al regretatului luptator anti-comunist Ion Gavrila Ogoranu, refacut impreuna cu Anamaria Ciur din note gasite in Arhivele Securitatii. Lucrarea, care transpune martiriul Mantuitorului in Romania, a fost scrisa in munti, in postul Pastelui anului 1954, dar manuscrisul a cazut in mainile Securitatii, povesteste Badia Ogoranu. Pe cand studia, dupa '90, dosarul grupului de rezistenta anti-comunista din Muntii Fagaras, a gasit o parte din filele manuscrisului fotografiate de Securitate, dar fara final, acesta fiind impartasit nepoatei sale, Anamaria Ciur. "Pe patul spitalului, cu o saptamana inainte de plecarea sa in vesnicie, m-a strans la piept cum nu ma mai stransese pana atunci si plangand mi-a spus: Draga tatii, tie-ti ramane sa termini "Iuda". Dumnezeu sa te ajute", marturiseste aceasta. Media Link

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”