Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 iulie 2008

EUROPA TOTALITARA

ROMANIA

Nu era planificat acum un material despre cenzura si totalitarism in Romania. Era randul Austriei. Poate tara cea mai totalitara din Europa. Dar evenimentele petrecute in data de 21.07.2008, la Buzau, ne-au obligat sa ne oprim acum asupra abuzului savarsit de catre sbirii jandarmeriei buzoiene asupra unor tineri.
Articolul de mai jos a aparut pe site-ul AMOS NEWS

<<Jandarmul aflat în serviciul de pază şi protecţie la obiectivul Prefectura Buzău a alertat un echipaj auto care în urma verficărilor l-a identificat pe suspectul de 21 ani cu domiciliul în municipiul Buzău, în timp ce lipea afişe pe stâlpi şi indicatoare rutiere. .

In urma efectuării controlului corporal sumar, jandarmii au găsit asupra tânărului şi afişe cu înscrisul “Skinheads Buzău”.

Aceste înscrisuri fac parte din categoria simbolurilor folosite de către membrii sau simpatizanţii organizaţiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob de pe mapamond.

Oamenii legii i-au întocmit suspectului actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de “confecţionare ... răspândire şi deţinere în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste şi xenofobe” iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău pentru continuarea cercetarilor. >>

Incredibil zelul si necunoasterea legii din partea unor oameni ai legii platiti din banii contribuabilului sa cunoasca legea. Tocmai ei nu cunosc legea si creeaza asemenea situatii firesti doar pentru un stat in care abuzul este singura lege.

Care este lista pe care au gasit insemnul Crucea Celtica trecut ca fiind simbol interzis ? “Skinheads Buzău” este cumva vreo grupare condamnata de un tribunal pentru crime de razboi? Si sentinta carui tribunal este valida? Exista si aici vreo asemenea lista? Nu exista asa ceva si legea este practic inaplicabila din punctul asta de vedere. Totusi, ce ii impinge pe sbirii sistemului sa actioneze in felul asta? Leafa, mentlitatea de sluga, zelul, incultura, necunoasterea legii? Poate toate astea la un loc. Dosarul penal intocmit de catre Politia Buzau a fost inaintat Parchetului Buzau cu propunerea de incepere a urmaririi penale. Singura solutie onorabila pentru Ministerul Public este neinceperea urmaririi penale. Pana atunci insa trebuie sa se faca presiuni asupra procuraturii si politiei, jandarmeriei pentru ca functionarii statului care au participat la acest abuz totalitar sa fie sanctionati drastic. Atitudinea lor este nepermisa intr-un stat cu pretentii democratice. Desfacerea contractului de munca este prima sanctiune pe care o asteptam . Apoi urmeaza cercetarea din partea Parchetului. Astea sunt solutiile firesti intr-un regim normal. Acum urmeaza sa ne arate institutiile statului roman ce fel de regim e cel in care traim.

CE SPUNE LEGEA

COMUNICATUL JANDARMERIEI

5 comentarii:

Anonim spunea...

FRONTUL NATIONAL BRATUL DE FIER VA SPRIJINI CAMARAZII CU SENTIMENTUL DE OANOARE SI PATRIE.ACTIUNEA VA FI AMPLA...MAI MULT NU SPUN.
TREBUIE DOAR SA FIM TINUTI LA CURENT CU SITUATIA CAMARADULUI CARE A DEVENIT VISCTIMA APARATULUI DE REPRESIUNE A STATULUI
http://bratuldefier.blogspot.com/
O N O A R E S I P A T R I E

Anonim spunea...

Toti trebuie sa sprijinim camarazii care au probleme de genul asta. Nu conteaza persoana si gruparea din care provine. Trebuie sa fim uniti contra sistemului de represiune al statului.

Laocoon spunea...

Am citit si am ramas socat! Nu se poate asa ceva. E ingrozitoare lumea in care traim! Nu exista oare nici o limita a abuzurilor jandarmeriei? Se pare ca nu! Traim intr-un stat jandarmeresc-politienesc totalitar!

Laocoon spunea...

Exista o cruce celtica in mijlocul orasului Bucuresti, in intersectia din Piata Romana! Desi zona este supravegheata video de vreo 3,4 camere, nici un politai sau jandarm nu si-a dat seama ca exista in piata acest simbol asa-zis "fascist, rasist si xenofob"! Mai multe, nici nu stiu ce sa zic. Sunt curios ce s-a mai intamplat in acest caz. Daca procurorii chiar il vor trimite in judecata, s-ar face o imensa nedreptate! Din partea unor "minti odihnite" cum sunt cele din jandarmerie, oricum, n-am nici o pretentie.

Laocoon spunea...

Aveti curajul sa trimiteti asta la jandarmi (jandarmerie@mai.gov.ro)?

"Buna ziua,

As dori sa va sesizez asupra urmatorului aspect. Conform unui comunicat oficial al Inspectoratului judetean de jandarmi Buzau, nr.43/2008, referitor la cazul tanarului Marius T. din Buzau, arestat in noaptea de 21/22 iulie anul curent, crucea celtica reprezinta un simbol "fascist, rasist si xenofob", iar, potrivit O.U.G. 31/2002, confectionarea si detinerea in vederea raspindirii a acestor simboluri este o fapta de ordin penal.

Cu toate acestea, in centrul orasului Bucuresti, mai precis, in intersectia din Piata Romana, este ridicata o troita in care, crucea din mijloc, este o cruce celtica! Dat fiind faptul ca acest simbol este "fascist, rasist si xenofob", va rog sa cercetati acest caz si sa-i trageti la raspundere pe cei care au instalat respectiva cruce!
Va multumesc,
Cu stima,".

Eu, recunosc, nu am :(. Sunt alaturi de voi in acest caz: http://romania-totalitara.blogspot.com/

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”