Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 17 iulie 2008

Se pregateste Israelul de razboi cu Iranul ?

America vinde Israelului nave de razboi in valoare de aproape 2 miliarde de dolari
Pentagonul a informat Congresul asupra posibilei vanzari catre Israel a unor nave de razboi de patrulare, componente, software si alte bunuri in valoare totala de 1,9 miliarde de dolari, informeaza AP. Tranzactia va fi contractata cu firmele Lockheed Martin, General Dynamics si Raytheon, potrivit Agentiei pentru Aparare si Cooperare in domeniul Securitatii, care supervizeaza vanzarile de arme in strainatate. Israelul a solicitat Statelor Unite permisiunea de a cumpara cel mult patru nave de razboi de joasa adancime, pe care sa le foloseasca pentru misiuni de patrulare in apropierea tarmului. "Valoarea totala, daca vor fi incluse toate optiunile, s-ar putea ridica la 1,9 miliarde de dolari", a precizat Agentia pentru Aparare si Cooperare in domeniul Securitatii, adaugand ca tranzactia nu va afecta echilibrul militar din regiune. Congresul are la dispozitie 30 de zile pentru a bloca vanzarea, dar aceste actiuni sunt rare, noteaza AP. "Este vital pentru interesul national al Statelor Unite sa ajute Israelul in dezvoltarea si mentinerea unei capacitati de autoaparare puternice. Tranzactia propusa este in deplina concordanta cu obiectivele propuse", a subliniat agentia americana. ARTICOL PRELUAT DIN ZIARUL ZIUA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”