Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 25 septembrie 2008

Concluzii dupa mitingul de sambata contra mafiei imobiliare din Timisoara


Mitingul de sambata contra mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara a reusit sa stranga peste 150 de oameni. Putini pentru o problema asa de mare ca cea pentru care ne-am strans, asteptarile erau mai mari din partea noastra. Nationalistii Autonomi Timisoara sunt totusi multumiti de rezultatele acestui prim mars. Am “beneficiat” de o publicitate minima din partea presei locale. Au amintit doar de comunicatul Noii Drepte, organizatoarea marsului, fara sa se intereseze cu adevarat despre ce este vorba. De asemenea , dupa miting relatarile presei au fost grav denaturate. S-a vorbit de o participare de cateva zeci de persoane sau de “putin peste 50 de persoane”. In timp ce presa centrala a vorbit despre cei “peste 150 de participanti”. S-a scris in presa ca s-au strigat slogane rasiste, fara sa fie insa reprodus vre-un asemenea slogan. Ce interese sunt in spatele ziaristilor de mucava care au relatat stirile despre miting mintind cu nerusinare? Cei care au fost la mars au putut vedea multi jurnalisti tigani. Fundatia Parudimos, al carei site de la adresa www.parudimos.org nici macar nu poate fi accesat, iar adresa de mail parudimos@hotmail.com nu este activa, este o fundatie mai mult decat bogata. Informatiile care se gasesc pe net sunt insa extrem de putine, administratorii acestei Fundatii e clar ca nu doresc sa dezvaluie prea multe lucruri. Aflam insa, de la adresa http://www.finantaretransparenta.ro/index.php?section=projects&action=show&id=169 ca in anul 2003 a beneficiat din partea Fundatiei Soros Pentru o Societate Deschisa, a miliardarului evreu George Soros, de sume absolut fabuloase. Impreuna cu o alta organizatie rasiala tiganeasca a beneficiat de nu mai putin de 2.988.600 euro ! Pentru “implementarea” programului … “pregatirea tinerilor jurnalisti romi pentru televiziunea locala”. Nici anul trecut Parudimos nu a dus lipsa de bani din moment ce si-a permis sa refuze 46.000 RON de la Administratia Fondului Cultural National (A.F.C.N) pe motiv ca sunt mult prea putini fata de cererea tiganilor de a primi de la buget 121.000 RON!!! pentru o chermeza desfasurata la Timisoara in perioada 31 august-6 septembrie 2007 si autointitulata “Romani Art”. Leonard Bebi, membru al organizatiei Parudimos prezent la mars ca… “observator” a declarat presei: “Nu este un fenomen ceea ce se întâmplă, sunt doar cazuri izolate şi cine greşeşte trebuie să plătească. Poliţia trebuie să spună dacă e mafie imobiliară sau nu. Acest protest este îndreptat împotrivă unui grup minoritar, deci e discrimatoriu. Romii nu mai trebuie să stea la periferie, dacă au bani, pot cumpăra case chiar în centrul Timişoarei”.
1. Pentru acest individ, mii de timisoreni inseamna “cazuri izolate”. Cine se mai indoieste ca Parudimos apara niste interese dubioase??? Acest individ nu are nici minim de respect fata de orasul nostru si oamenii care au cazut victime ale mafiei cosangenilor lui.
2. Noi ne-am adunat pentru ca Politia nu a facut pana acum aproape nimic sau chiar nimic pentru a-i proteja pe cei care ii platesc legal, pe contribuabili si sa le trimitem si lor un semnal : “faceti-va datoria!”
3. Asta e cea mai tare faza: “Acest protest este îndreptat împotrivă unui grup minoritar, deci e discrimatoriu.” Adica sa nu facem nimic pana cand acest “grup minoritar” nu ajunge majoritar? Hai Bebe ca esti tare. Ce idei nastrusnice ai. In niciun caz nu vom sta cu mainile in san fara sa “discriminam” mafia imobiliara tiganeasca. Vom actiona pana cand lucrurile vor intra in normal. 4. “. Romii nu mai trebuie să stea la periferie, dacă au bani, pot cumpăra case chiar în centrul Timişoarei”. Sa mori tu ca nu ai inteles de ce ne-am adunat acolo 150 de timisoreni? Te prefaci ca nu intelegi sau ai dizabilitati intelectuale ?! Nimeni nu a vorbit despre cartierul in care trebuie sa stea tiganii ci despre modul in care acapareaza proprietatile vecinilor, prin teroare sociala si japca. Mesajele de pe forumuri postate pe diferite ziare, de asemenea dupa miting, au dezamagitoare. Reproducem cateva asemenea mesaje.
1.“Daca nu Noua Dreapta ar fi organizat protestul, sunt convins ca participantii ar fi fost intr-un numar mult mai mare.. dar asa si eu am ramas acasa “
2.“Eu as fi vrut sa particip la aceasta actiune, am fost si in Piata Operei la protestul pt. un proces corect in cazul mortii lui Lucian Reja (desi nu l-am cunoscut), am fost si la mitingurile pt. Poli - la acesta nu am mers pt. ca nu doresc sa ma asociez in nici un fel cu noua dreapta.”
3.“As vrea tare mult sa se poata face ceva cu acesti tigani care au cumparat Timisoara - si voi participa la orice miting impotriva marsaviilor lor, dar nu alaturi de noua dreapta.” Penibil modul de judecata al semnatarilor acestor mesaje.
1. Daca acest mars nu era organizat de Noua Dreapta nu ar fi fost organizat de nimeni. Unele partide s-au folosit in campania electorala de aceasta problema, dar doar pe perioada campaniei apoi au amutit.
2. Niciun membru al ND Timisoara nu am auzit sa fie o victima a mafiei imobiliare si totusi au iesit in strada pentru a se solidariza cu cei ce sunt victime ale mafiei imobiliare. Imaginati-va urmatoarea situatie. Sunteti vecini cu o familie de tigani. Au pus ochii pe imobilul vostru. Va inunda, va asalteaza cu gunoaie, amenintari, injuraturi, va murdaresc usa cu fecale si urina. Noua Dreapta ia atitudine. Voi care i-ati facut in toate felurile , fideli convingerilor voastre o sa le spuneti: “Mergeti la casele voastre. Eu nu va suport si nu vreau sa va adunati pentru mine. Sa vina altii.” Si o sa tot astepti… Rusine ca nu ati fost acolo desi ati stiut despre ce e vorba. Sunteti niste lasi! Fatalailor.
Ne bucuram ca dupa mars am vazut ca cei care sunt tinte ale mafiei tiganesti sunt mai increzatori, mai puternici psihic si mai hotarati sa nu renunte. Altii au semnalat dupa mars noi cazuri si prefectul Ovidiu Draganescu a fost din nou in control pe cateva strazi centrale marti dupa-masa.
Recompensa
Un grup intitulat “de rezistenta si actiune directa” (G.R.A.D.) a considerat necesar sa lipeasca afise peste cele lipite de Nationalistii Autonomi Timisoara si Noua Dreapta in care chemam timisorenii sa vina la marsul anti-mafia. Pentru a avea o discutie privata cu cei care au lipit acele afise acordam un premiu de 150 de euro aceluia care ne va da informatii corecte despre un membru al G.R.A.D. care a participat la lipirea afiselor. Adresa de contact: face2face_with_nat@yahoo.com

9 comentarii:

Anonim spunea...

da, buna ideea, gresita punerea ei in aplicare. daca ati fi facut-o doar de dragul Orasului nu ati fi dat o tenta electorala protestului. faptul ca va credeti mai rai si radicali nu va deosebeste defel de restul politicienilor. asa ca scutiti-ma cu dumele voastre cu lasi si cacaturi din astea. ca fapt divers, are cineva de la voi mai mult de 25 de ani? ca din pozele alea vad doar tinerei care se mai cred si huligani de peluze

Nationalistii Autonomi Timisoara spunea...

"Tenta electorala"?? Pai ce, noi reprezentam vre-un partid???
Ca fapt divers: media noastra de varsta trece de 25 de ani.
Nimeni din grupul Nationalistilor Autonomi nu se crede huligan "banatanule"...

Anonim spunea...

da, se vede din poze cat de maturi sunteti. asta cu independenta e vrajeala. te pomenesti ca nici nu ai auzit de ND?

Anonim spunea...

da, sunt sigur ca noua dreapta va participa la alegerile din toamna...
pune'ti manuta pe dex si vedeti ce scrie la "electorat" etc.
eu unul m'as bucura daca media ar fi de sub 25, ca pe asta din ziua de azi nu ii mai intereseaza nici cat negru sub unghie...si legat de medie-zicea un fost rector de la poli tm,daca stai cu o buca pe un sloi de gheata si cu cealalta buca pe o plita fierbinte, in medie ti-e bine...eu am fost la miting si pot sa spun ca acum sunt plin de bani si eu si cei din nd- ne-am atins obiectivele noastre obscure. banatanu'le, esti un mare bou, cu tot respectul

Anonim spunea...

adevarul ca esti tu destept, probababil semeni cu restul rudelor tale care nu au trecut inca Carpatii. daca nu voiau sa isi faca atata reclama trebuiau sa lase acasa steagurile lor. problema e ca nu le pasa atat despre oras cat despre indeplinirea normelor la bifat actiuni. daca ai fi citit ai fi vazut ca am zis ca initiativa a fost buna, nu sunt de acord cu felul in care au organizat manifestatia. nu am acuzat niciunde pe nimeni de bani si cacaturi din astea.
ps
pastreaza-ti apelativele pentru discutiile de acasa

Ghiță Olaru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ghiță Olaru spunea...

"Banatene", se pare ca gandesti foarte incalcit si absurd. Pai unde naiba ai vazut tu miting fara steaguri? Pana si greenpeace cand protesteaza pentru cauza lor vin cu pancarte si tot felul. Cu ce te deranjeaza steagurile cu crucea celtica de la ND, sau steagurile negre ale noastre? Sunt simboluri ale luptei noastre si mi se pare normal sa le folosim. Nu stiu ce vrei de la noi, ce nu iti convine, probabil faci parte din categoria complexatilor de serviciu, care nu stiu sa faca altceva decat sa comenteze si sa se dea destepti pe net, ba nu le convine asta, ba nu le convine aia. Mai scutiti-ne pe noi de vrajala voastra ieftina. Organizati voi ceva asa cum stiti si pe urma comentati.Lasa-ne pe noi sa bifam actiuni, care le facem si pentru specimene ratate ca tine si du-te si fa ceva util societatii asa cum crezi tu ca poti face.

Anonim spunea...

hai sa zicem ca poate nu trebuie sa folosesc apelative si chestii de genu, dar asa sunt unii, mai slobozi la gura, ce sa'i faci? eu am inteles ca esti nemultumit, nici eu nu ma declar orgasmizat de oranizarea evenimentului, dar sunt multumit ca el a avut loc si a stabilit premisele,probabil pentru o alta manifestare.
acum daca zici ca esti de acord cu ideea, ce ar fi sa nu ne injuram ca orbii pe blog si alte rahaturi, ca nu e constructiv. vino cu idei, propuneri, sau daca nu suntem pe placul tau, fa tu ceva cu prietenii tai. daca mai e un grup macar la fel ca al nostru, eu zic ca e deja un plus.
ps: nu vad legatura cu Carpatii si oricum am rude de ambele parti :P

Anonim spunea...

Se pare ca voi toti sunteti niste genii realizate...ma scuzati ca v-am deranjat, dar atunci daca sunteti asa de destepti si frumosi nu mai urlati ca nu vine lumea la actiunile voastre.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”