Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 26 septembrie 2008

Europa totalitara : Guvernul suedez doreste simplificarea procedurilor pentru interceptarile telefonice

Poiectul de lege menit sa simplifice procedura de ascultare a telefoanelor in Suedia a primit astazi binecuvantarea guvernului, care a motivat decizia sa prin cresterea amenintarii teroriste la adresa tarii. Legea va fi trimisa in parlamentul suedez (Risksdag) la inceputul anului 2009 si se asteapta sa intre in vigoare in octombrie acelasi an. Purtatorul de cuvant al primului ministru a declarat vineri ca proiectul are suficient sprijin pentru a trece de Parlament. "Avem de acum incolo un acord politic", a spus purtatorul de cuvant citat de AFP si Agerpres. Legea va permite Agentiei de interceptari telefonice militare (FRA) sa controleze utilizarea internetului, sa verifice mesajele trimise pe email si sa asculte telefoanele, daca primeste acordul unui tribunal. Societatea civila suedeza a criticat proiectul de lege catalogandu-l ca periculos pentru libertatile individuale ale cetatenilor suedezi, iar fostul director al politiei secrete (Sapo) a declarat ca legea va face din Suedia un stat de tip "Big Brother". Sursa Media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”