Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Un "monument al holocaustului" la Bucuresti . Fraierul plateste ...

Dupa ce au impanzit toata Europa si America de Nord cu monumentele lor de un prost gust strigator la cer (si care acum sunt folosite de catre contribuabili ca toalete publice de urgenta), evreii vor sa ridice si la Bucuresti un astfel de pisoar intins pe o suprafata de 3.000 de metri patrati, ridicati , desigur, din banii contribuabilului roman. Si ca sa nu zica nimeni ca nu exista si dezbatere publica pentru acest "proiect" s-a stabilit o data: 17 septembrie. Pentru un proiect care inghite sume uriase mai avem timp pentru dezbatere doar 11 zile. Bani aruncati la W.C.
Mai jos, articolul din ziarul Ziua
Primaria Capitalei supune la dezbatere publica, pana pe 17 septembrie, un proiect de hotarare privind construirea Monumentului Holocaustului, in zona Lipscani, pe o suparafata de aproape 3.000 de metri patrati. Potrivit proiectului, monumentul ar urma sa ocupe o suprafata de 2.894 de metri patrati din domeniul public al Capitalei, in zona strazilor Lipscani, Anghel Saligny, Mihai Voda si Brezoianu. Pe aceasta suprafata vor fi amplasate cinci monumente: un Memorial, Steaua lui David, Via Dolorosa, Roata Tiganilor si Coloana. Dintre acestea, Coloana va fi cea mai inalta, masurand 20 metri, informeaza NewsIn. Proiectul mai prevede ca 20% din suprafata pusa la dispozitie sa fie acoperita de spatii verzi. Ideea Monumentului Holocaustului a aparut in 2006, insa proiectul aferent a fost blocat la nivelul Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), deoarece nu avea avizul comisiei tehnice de urbanism a primariei. Initiativa privind realizarea monumentului apartine reprezentantilor Ministerului Culturii si Cultelor, ca urmare a recomandarilor Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului din Romania (Comisia Wiesel). De asemenea, in urma unor consultari cu personalitati ale vietii publice, intelectuali, oameni de stiinta, artisti plastici, reprezentanti ai Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, ai Comisiei Wiesel si supravietuitori ai Holocaustului, proiectul realizarii unui astfel de monument a prins contur. Monumentul va fi realizat de catre sculptorul Peter Jacobi, castigatorul unui concurs de creatie plastica finalizat in august 2006. Construirea propriu-zisa a monumentului va incepe dupa ce proiectul va fi aprobat de CGMB.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”