Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 16 noiembrie 2008

Ce boli genetice ar putea avea copiii dumneavoastră?

Un studiu al Universităţii din Michigan indică faptul că informaţia din arborele genealogic al familiei precum şi testele genetice provoaca ingrijorare in randul părinţilor cu privire la bolile pe care le-ar putea avea copiii lor, potrivit site-ului www.stiintaazi.ro Cercetatorii au constatat ca parinţii sunt mai ingrijoraţi despre eventualele boli genetice ale copiilor lor, atunci cand exista in familie o anumita boala genetica, decat rezultatele obţinute in urma efectuării diferitelor teste genetice. S-a constatat că testarea pe loc a individului influenţează percepţia acestuia asupra bolilor genetice, precum şi deciziile asupra modului de viaţă, in vederea păzirii sănătăţii. Realizatorii studiului insistă asupra faptului că testul genetic nu este suficient in evaluarea riscului de apariţie a unei boli. Arborele genealogic, şi implicit, "trecutul genetic" al membrilor familiei este foarte important. Astfel, o mamă poate face nişte teste care presupun determinarea unor anumite proteine produse de fetus in cursul perioadei gestaţionale, dar şi a unor hormoni produşi de fetus sau placentă si care se modifică semnificativ in sarcinile in care fetusul are defecte de tub neural, sindrom Down sau alte anomalii congenitale. La nastere, se pot depista si preveni unele boli genetice. De exemplu, fenilcetonuria este o boală care evoluează spre retard mintal, insă evoluţia poate fi evitată dacă boala este depistată: prin evaluarea fenilalaninei in sange, si tratată, foarte simplu, prin eliminarea fenilalaninei din dieta copilului. Studiul va fi publicat in noiembrie in "Arhivele de medicină pediatrică şi a adolescenţilor". Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.stiintaazi.ro:
http://www.stiintaazi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1113:ce-boli-genetice-ar-putea-avea-copiii-dumneavoastra&catid=54:medicina&Itemid=77
(Din Ziua Online)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim mult pentru preluarea acestui articol despre stiinta. La StiintaAzi.ro suntem un grup de voluntari studenti si elevi, din tara si din strainatate, care am creat cel mai mare portal de actualitate stiintifica din Romania. Pe langa stiri si articole, avem si un forum de stiinta, organizam si concursuri de eseuri si vizite in scoli. Si pe masura ce vin noi voluntari si noi sponsori, organizam proiecte inca si mai mare. Urmariti www.StiintaAzi.ro si publicati cateva paragrafe din articol cu link catre noi, am aprecia foarte mult. Cu bine, Adrian Buzatu

Lupta NS spunea...

Desigur, o sa publicam si alte materiale de pe saitul www.Stiinta.Azi.ro Multumim pentru amabilitate.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”